Внукът на Радичков с първа награда за къс разказ

354
29 Април 2021, 12:10


Внукът на големия ни писател Йордан Радичков, който носи неговото име, спечели първа награда в конкурс за къс разказ, научи HotArena.net.  

Националната литературна награда „Рашко Сугарев" бе връчена за 24-и път за автори до 35 г. ,,Кучешки живот" на Йордан Д. Радичков бе определен като № l, пише България днес.

„Поводът да напиша този разказ всъщност е друг конкурс. Миналата година списание „Виж! София“ го направи и повече от 150 автори са участвали. Те направиха подборка с най-добрите произведения и ги издадоха в книгата. Така се оказа, че това е единственият ми отпечатан разказ през миналата година и той бе селектиран за участие в конкурса на Национален дарителски фонд „13 века България". Много съм щастлив от оценката на журито", сподели пред „Телеграф" младият Радичков. „И аз, и баща му много се зарадвахме от тази новина. Разбира се, че пихме по едно вино по този повод. Аз даже вече трябва да преместя моите статуетки от камината, за да ма място за неговите. Има човек — има награда", добави пред „Телеграф" и прочутата майка на лауреата — голямата актриса Мария Статулова.

Разказът на Йордан Радичков е част от сборника „Когато навън е навътре - Дневниците на една изолация", издаден през юли 2020 г. от „Жанет 45" . С различни изрази - върху платното, белия лист или за обектива - всички те изразяват част от мислите и чувствата си по време на дните, прекарани в изолация през пролетта на 2020 г.   

В сборника влизат творби от 72 автори, сред, които има световноизвестни имена като Георги Господинов и Теодор Ушев, както и редица популярни или съвсем неизвестни досега творци.  

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Дано да се изразява по-ясно от дядо му
преди месец
-2
Дано да се изразява по-ясно от дядо му, чийто произведения аз лично изобщо не разбирам.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
АзАз
преди месец
0
Най-накрая една нормална новина в този сайт. Браво на момчето, продължаващо делото на дядо си, талантливо, че и симпатично. С удоволствие ще си закупя сборника му и ще прочета всичко. Да е жив и здрав и да продължава да твори.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени