Война във фолка! Орхан Мурад скочи на Миле Китич

1017
29 Октомври 2019, 11:42Война избухна в турбофолка, между динозаврите Орхан Мурад и Миле Китич. А поводът се оказаха местните избори и забраната за агитации на друг език, освен български, научи HotArena.


По закон нито един от участниците в предизборните кампании няма право да агитира на друг език, освен на български. Орхан Мурад и съпругата му Шенай обаче са отнесли солени глоби, защото провеждали агитация на чужд език в ромската махала на града по време на предизборен концерт в Пещера.


След като актът бъде връчен на нарушителите, областният управител на Пазарджик ще издаде и наказателно постановление, а глобата може да стигне до 2 бона. Именно това даде и причина на Орхан Мурад да захапе Миле Китич, който пя пък в Перник.

Абе, разбрах, че Миле Китич пял на предизборната кампания. Само не разбрах дали са го глобили от ЦИК. Защото мен са ме глобили, задето съм пял на турски език! Щото не вярвам Миле да е пял само на български език!.

Вещите по въпроса да коментират, моля!”, избухна певецът.


Той е възмутен, че сигналът срещу него е пратен до ЦИК и е публикуван и клип към него.


Миле Китич от своя страна не коментира атаката. Вместо това се похвали, че е пял пред 35 000 души в Перник, а на сцената е зарадвал дете с увреждания.

Вероятно липсата на отговор още повече е изнервила Мурад, който засяга и други въпроси.

Чудя се, какво лошо има да кажеш на хората, на езика, на който само говорят, че е хубаво да пращат децата си на училище, за да се интегрират и да са пълноценни граждани на обществото. Че, ако го бях казал на български—повече от половината нямаше да ме разберат. А Миле Китич дали не е благодарил-естествено на сръбски!”, възмущава се изпълнителят на „Хиляди слънца”.Според Мурад обаче това е проблем, защото искал да говори и да въздейства върху хората, на език, който разбират и да ги насърчи към по-добро. Певецът обаче е възмутен, че не му позволяват да го направи, защото хората в местната общност почти не говорели български език.
 Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Tctc
Преди 1 година
0
Ebati glypaka, kak moje da se pokazva ot tqh, kamo li da govori za Mile Kitich!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Selest
Преди 1 година
-2
Я вземи се скрий бе дегенерат такъв! Цяла България видя какъв евтин боклук е дъщеря ти и че грам не си я възпитал, нито си я научил на морал и ценности, та си тръгнал да критикуваш изпълнител от класата на Миле Китич!!!! Не случайно Бог те е наказал да не виждаш и да си инвалид за цял живот!!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Наблюдател
Преди 1 година
0
Орхане, ти с твоето дете не можеш да се оправиш, седнал си да учиш хората какво да правят!,
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени