Взрив изпепели къщата на китариста от „Медикус“ (Три постройки станаха на пепел заради огнения ад)

1500
26 Май 2020, 12:22


Взрив на газова бутилка е най-вероятната причина за огромния пожар, който направи на пепел наследствената къща на китариста от група „Медикус“, д-р Венцислав Везенков.

Нелепият инцидент се разиграва в неделя в късния следобяд в планинската община Бобошево. Само за секунди пламъците унищожават 3 къщи, като по чудо се разминава без жертви.
Разследващите все още работят по установяване причините на огромния пожар, като към този момент е изяснено, че в една от къщите е имало взрив на газова бутилка. По случайност д-р Венцислав Везенков е бил на почивка в неделния ден в семейната си къща, когато става инцидента. Според коментарите в Бобошево огънят е тръгнал от съседна на китариста къща, собственост на гастарбайтер, който скоро се завърнал от гурбет в Италия.

„Те къщите са залепени и затова огънят се пренасяше от една на друга. Такова чудо досега не бяхме виждали, нямате представа какъв ужас и страх изпитахме. Пред очите ни всичко се сриваше. Да не говорим, че и силният вятър допълнително спомогна за разрастването на пожара“, коментираха съседи на потърпевшите.

Вследствие на пожара 76-годишна жена е леко пострадала. След преглед в Спешен център тя отново се е върнала на мястото на инцидента. „Не знам какво стана. От съседа тръгна всичко. Къщите нали са от изкуствени материали, направо станаха на пепел. Какво мога да кажа освен, че сме изключително разстроени от случилото се“, коментира пострадалата жена.

Според съседите, пламъците са се извивали над къщите, достигнали са до над 10 метра височина. „5 часа продължи потушаването на пламъците. До късно вечерта пожарникарите стояха тук, за да не тръгне отново пожар от тлеещите отломки. Момчетата направиха всичко възможно, но уви не можаха да спасят къщите на хората“, коментираха още притеснени съседи. В потушаването на огнения ад са участвали четири екипа на пожарната. С цел безопасност се стигна и до отцепване на района. Местни жители също се включиха като доброволци в борбата с огъня, коментираха и от противопожарната служба, пише "Телеграф".Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени