Заради коронакризата: Снахата на Царя фалира

246
24 Ноември 2021, 18:50


Карла, една от снахите на цар Симеон II, фалира, узна HotArena.


Съпругата на княз Кубрат имаше своя козметична линия, основана на есенция от български рози и беше сред пионерите в лансирането на този тип продукти в Испания. Коронакризата обаче жестоко удари бизнеса й и се наложи Карла да приключи с дейността си. Трудностите започват в началото на миналата година с настъпването на пандемията. Още през февруари съпругата на Кубрат се заразява с китайския вирус и й отнема цели два месеца да се възстанови. След това тя се изправя пред финансови затруднения. Поръчките рязко намаляват, а разходите не секват. 


"Омръзна ми да прекарва, дните и в мислене как да се справя с проблемите. В един момент преосмислих много неща и осъзнах, че ако компанията не върви добре, не мога да продължа да форсирам машината и да рискувам здравето си и духа на семейството си. Тръгвам си със спокойствието, че е изпитано абсолютно всичко", признава Карла.


Идеята да развива козметичен бизнес я запалва в първите години на новото хилядолетие, когато открива невероятните козметични свойства на българската роза дамасцена. Както всяко начинание, началото е трудно. Макар точно по това време Симеон да е министър-председател на България, Карла не се ползва с привилегии. До Долината на розите в Казналък пътува с междуградски автобуси, а там нощува в непретенциозни и евтини хотели. След сериозни проучввания успява да убеди баща си да инвестира в начинанието й. Самата тя напуска хубавата си и сигурна работа, за да развива фирмата, а през 2008 г. ипотекира и семейното жилище. 


Бизнесът се развива и Карла успява да изплати заема от банката. Докато коронавирусът не повали света, пише Галерия. 


Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени