Зов за помощ: Да помогнем на Марин да живее!

30 Юли 2022, 12:14


32-годишният мъж от Етрополе се бори с чумата на XXI в. в турска болница, трябват 60 000 евро

На 32 години, в разцвета на мъжките си сили, Марин Петков от Етрополе е връхлетян от чумата на XXI век - рака! Всичко започва с болки в тестисите през 2021 година. Марин се изследва чрез туморни маркери в родния си град. Всички показатели са в норма според медиците и място за притеснение няма.

Не след дълго обаче болките се усилват и стават нетърпими. Прегледът при изтъкнат уролог в столичната Александровска болница поставя тежка диагноза - тумор на единия тестис с множество разсейки на лимфните възли. Материалът, предаден за хистологично изследване, показва, че е злокачествен.

На 6 август 2021 г. е направена спешна операция по премахване на увредения тестис. Надеждата на медиците и Марин е по този начин разсейките в тялото да се ликвидират, с което да се реши проблемът. Вместо това започва страшното. Тръгват отново голямо количество разсейки по лимфните възли към кръста и бъбреците. Направен е ПЕТ скенер, където те ясно се открояват.

Марин започва спешна химиотерапия. Назначени са му 3 курса от столичната болница. След приключването им отново е подложен на ПЕТ скенер. Резултатите от него са обнадеждаващи - има занижаване на разсейките до 12,8%. Медиците назначават още два курса химиотерапия, за да стопят до максимална степен разпространението на онкологичното заболяване.

Следва нов удар. Жестоки болки в бъбреците и кървава урина сполетяват Марин. Състоянието отново се влошава до степен, че не може да спи от болка. Лекарите решават да поставят стент - тръбичка за отпушване на бъбрека до пикочния мехур.

След това се налага ново изследване на ПЕТ скенер. Данните са изключително тревожни - установява се, че разсейките са се увеличи до 68%. Лекарите в Александровска болница казват на Петков, че единственият изход е да премахнат левия бъбрек и да се продължи с химиотерапията, без да е ясно нейната крайна ефективност.

Тогава Марин решава да потърси по-добър развой в турска клиника. Негови близки споделят, че в болница в Истанбул има много по-голям шанс за ефективно лечение и запазване на бъбрека. Примери с излекувани българи там има много.

Марин постъпва в болницата на 19 юли 2022 г. и започва отначало изследвания. Те потвърждават главоломното нарастване на разсейките на злокачественото заболяване в организма.

Лекарите в южната съседка назначават 5 тежки курса на химиотерапия по 5 дни. Те са за периода от 19 юли до 19 октомври с интервали между тях. Медиците дават шанс за запазване на бъбрека - органът, който в огромна степен пази тялото от още по-ожесточеното нападение на разсейките. Каквито и да са резултатите от новия ПЕТ скенер в края на химиотерапиите, едно е сигурно - 10-часовите вливания ще продължат и след това.

За трите месеца на химиотерапия, престой, изследвания и други разходи по скъпоструващото лечение са необходими 60 000 евро. Семейството на Марин не може да си го позволи и се обръща към всяко голямо и добро сърце, каквото има Марин, да помогне в този труден момент за изпитание.

Може да се дарят средства по следната сметка:

Банка ДСК АД - Клон Етрополе

IBAN: BG76STSA93000026192505

BIC: STSABGSF

Марин Мирославов Петков

Основание: Дарение за лечение
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени