Гробаря от „Сървайвър” се посвети на Бог, стана поп! (Снимки)

1948
20 Август 2017, 12:53


Един от най-атрактивните победител в българско риалити шоу през годините - Гробаря Георги Кехайов, се е посветил на Бог. Леко смахнатият участник в „Сървайвър” е открил смисъла да служиш на доброто и да помагаш на другите, след серия лични преживявания 8 години след успеха си, научи HotArena. За това време роденият в Добринище шампион успял да похарчи почти цялата си награда, но и да сбъдне много от мечтите си, сред което дълго пътешествие около света.

Само то започнало чак 6 години след победата му във формата за оцеляване. Гробаря решил, че му е писнало да живее в клишета и продал всичко, което имал, за да поеме на околосветско с колело.

В пътуването си обиколил доста точки от предварителния си план. Не било никак лесно, но всяко препятствие го карало да иска още и още повече са не се отказва от начинанието си. С колелото тръгнал от Турция до Близкия изток, а след това се качил на кораб до Индия. В Непал продал колелото, което и без това често се повреждало и му коствало много нерви.

В пътешествието си опознал много култури и обичаи. Искал да се докосне до местните нрави и ритуали, за да се убеди само и единствено, че всички си приличаме много. Разликите били само в начина, по който говорим или по който бягаме от реалността на проблемите си.

През 2016 г. вдига сватба със своята филипинска приятелка. Тя се казва Марджи и двамата правили планове да живеят между България и Филипините. Последното обаче иска още работа, тъй като зад граница Кехайов нямал как да печели достатъчно, а у нас половинката му имала бюрократични спънки.

Дали за това или от преживелиците си през последните години, но Георги се е обърнал към вярата си в Бог. Дори станал за кратко пазител на един от манастирите около Добринище.

„Аз съм нещо като домакин във манастира „Свети Панталеймон" между Обидим и Добринище. Припомням си дните на отшелничество през 2011-2012, едни от най-запомнящите се дни в живота ми, когато живях в „партизанското скривалище” на манастира. В него през 1942-1944 г. са се укривали бегълците, партизани, горските дяволи, отшелници, убийци, даже един канонизиран светец - мъченик поп, убит от свои колеги по ново време”, разказва последните новини около себе си „сървайвъра”.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени