Монах от Атон жени Деси за Плевнелиев? Президентът бил готов на щедри дарения срещу брак пред игумена на Зографския манастир

1507
10 Май 2018, 17:11


Сватбата на Росен Плевнелиев с Деси Банова ще бъде епична и то не само защото булката ще е много красива, а младоженецът – много богат, но и заради човека, който ще ги съчетае пред Бога, узна HotArena.

 

 

Президентът-милионер се надявал това да е монах от Света гора, твърдят запознати. И то не кой да е монах, а лично игуменът на българския манастир там – дядо Амвросий. 

 

 

Както „Уикенд” писа, очаква се сватбата да е в имението на Плевнелиев в гръцкия град Урануполи. Той се намира в непосредствена близост с монашеската република Атон. Ето защо булката много искала бракът й да бъде благословен именно от божиите хора там. Смятала, че това вещае голям късмет, пък и нямала нито една приятелка, венчана от атонски монах. Искала да бъде първата, която ще се похвали с подобна висша форма на бракосъчетание.

 

 

Както е известно, в Света гора не се допускат жени. Затова пък хора, които живеят в монашеската република, могат да излизат от нея по различни дела. Именно на това разчитало бъдещото семейство – „изнесен” ритуал, извършен от монах от български манастир „Св. Георги Зограф”. Ако не в имението, службата можела да се направи и в някоя от църквите в градчето.

 

 

Твърди се, че Плевнелиев бил водил лични разговори по темата с игумена – архимандриг Амвросий, като дори се надявал именно той да го ожени.

 

 

Църквата по принцип забранява венчавките да се извършват от монаси, защото самите те нямат право да се женят. В България обаче правим изключение, тъй като нямаме достатъчно свещеници, а Зографският манастир е български и там важат нашите правила”, казаха пред „Уикенд” специалисти по богословие. Според тях, няма да е изненада, ако игуменът се съгласи лично да извърши венчавката.

 

 

Дядо Амвросий е много благ човек и сигурно не би имал нищо против”, смятат те. 

Очаква се младоженецът да се отблагодари щедро за услугата. Знае се, че манастирът ни в Света гора има постоянна нужда от ремонти, така че допълнителни средства в него винаги са добре дошли. Говори се, че Плевнелиев не обичал да прави големи дарения и да харчи излишни пари, но в този случай можел да се реши на изключение. За любимата си Деси бил готов да забрави своята прословута спестовност, стига да я види щастлива. За нея това е първа сватба, тъй като с бащата на първото й дете нямат сключен брак.

 


Големи намаления на качествени дамски стоки! Вижте в WomanShopКоментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени