100 Кила скочи на високите цени: Бойкот на стоките от първа необходимост!

15 Февруари 2023, 10:00


Война на високите цени обяви 100 Кила. Рапърът Явор Янакиев призова за бойкот за период от три месеца на стоките от първа необходимост с най-повишени цени. Неговият призив е почти римейк на заклинанието от началото на 90-те: "За Бога, братя, не купувайте", отправено към българите от тогавашния премиер Димитър Попов.

"Хора, каква е тази инфлация в България, какви са тези цени бе? Искам да кажа на българите, че сега е моментът да се обединим всички в едно, без значение дали имаме пари, или нямаме", призова Килата.

Рапърът предупреди бг паралиите, че сега може още да им е широко около врата, но когато редовите българи обеднеят съвсем, "ще започнат да гледат" към техните пари. "Сега в момента плащаме стоки на е..ти цените", негодува Янакиев.

100 Кила използва участието си в популярно тв предаване, за да окуражи българските граждани за техните възможности да променят ситуацията в своя полза.

"От нас зависи дали ще намалят цените. Спираме да използваме стоките, които са вдигнати най-много, в период от три месеца. За да можем да ги притиснем да намалят цените. Моля ви, хора, трябва да се съберем и да мислим еднакво като един народ!", призова още 100 Кила.

Топ рапърът сравни цените в Германия с цените у нас и обобщи, че потребителската кошница на немците побира много повече от българската, защото те плащат по-малко за продуктите от първа необходимост. "А техните заплати са много по-високи от нашите", добави Янакиев. Изпълнителят нарече сегашното положение в България "абсурден момент", който повече не бива да се приема безучастно и с апатия.

За жалост за момента никой от колегите на певеца не го подкрепи. В лицето на именитата актриса Анета Сотирова той дори намери свой опонент.

"Все още вярвам, че има държава, която ще се намеси и ще регулира цените", каза за "България Днес" майката на певицата Белослава.

 

Анета Сотирова очаква държавния регулатор да спаси положението

Анета Сотирова очаква държавния регулатор да спаси положението

 

"Не съм против соловите акции, но разчитам, че държавата ще се намеси, за да защити своите данъкоплатци. Сега обаче едва ли ще подкрепя този призив, защото през годините се нагледахме и наслушахме на какво ли не. Когато затваряха театри, от "Сълза и смях" обявихме бойкот. Навремето Дони и Момчил също подеха акция "Не на страха", припомни Сотирова.

По думите на известната актриса всяко подобно начинание трябва първо да намери "точния си адрес". За нея в случая това е държавният регулатор.

"Аз съм за бунта срещу несправедливостта, така сме възпитавани още в семейството, така съм възпитала и дъщеря си. Всички сме гневни. Но пак подчертавам, държавата все още съществува и тя неминуемо ще се намеси", убедена е Анета Сотирова.

"Раздвоена съм. Много обичам Явор, той ми е голям приятел, но въпреки това не знам на чия страна да застана", каза за вестника Тони Димитрова.

 

Тони Димитрова е загрижена и за родните производители

Тони Димитрова е загрижена и за родните производители

 

Певицата сподели, че все още има възможност да си купува всичко, но ако еталонът за стандарт се измерва с хляба, неговата цена наистина е висока.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
e toi da ne kupuva kilata maika vegan lubitel na vsi4ko
преди 3 месеца
0
obache nie deto si kupuvame leb i pile6ko file s qica i salata , gladen li da stoq be maika ne e li po dobre gaden ot kolkoto gladen ?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Аз
преди 3 месеца
0
А за цените на лекарствата просто съм без думи. Как може да търпим подобно нещо?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени