Алек Алексиев: Лорина първо е била в някаква отвратителна болница в Москва

4343
03 Юни 2021, 12:00


 Сериозни упреци към българското консулство в Москва отправя Алек Алексиев по повод кончината на братовчедка си Лорина Камбурова.

По думите на актьора 29-годишната Лорина първоначално е настанена в "отвратителна" болница, в която не са успели да й помогнат. Самият актьор изрази опасенията си пред "България Днес", че българското правителството не е приело проблемите на Лорина присърце и не е успяло да подпомогне лечението на младата българка чрез своевременно настаняване в пулмологична болница в Москва.

"Лори първо е била в някаква отвратителна болница. Не знам защо някой не успя да я премести в по-добро лечебно заведение въпреки многократните ни настоявания. Самото правителство трябваше да се погрижи. Писали сме писма, помолихме ги в коя болница да бъде преместена Лорина, но тя не беше. Носиха й дрехи и неща от първа необходимост, но не я преместиха. Лорина беше в ужасяващо място, там сигурно е нямало и прозорци. Не знам, дори не мога да си представя какво е било", разказва още звездата от "Откраднат живот".

Алексиев признава, че преместването на Лорина в болница, която се занимава с пулмологични проблеми в Москва, е станало късно и след много молби.

"България Днес" потърси отговор от посолството ни в руската столица. От там отговориха лаконично пред вестника:

"Потърсете близките й! Ние няма какво да кажем!".

На въпроса дали мисли, че Лорина би могла да бъде жива, ако е получила своевременно качествена медицинска помощ, Алек отговаря: "Не мога да го твърдя, това е много деликатно. Аз също съм си задавал този въпрос, но гледам да не търся отговор, защото не мисля, че сме толкова компетентни. Това би звучало като много сериозно обвинение както към лекари, така и към консула може би. Няма как да знам... Не съм бил на място и не съм видял нищо със собствените си очи, за да мога да коментирам. Това, което трябваше да се направи, е тя да бъде преместена".

Според разказите на популярния актьор тя се е заразила с коронавирус именно в лечебното заведение, в което е била настанена първоначално. При първия й прием актрисата не е била болна от ковид.

"Лорина е влязла в болница заради белодробните си проблеми, имала е лоша сатурация. Може би нямаше да има промяна и това е бил пътят й, може би и да беше в най-добрата болница в света, която и да е тя, пак нямаше да се оправи. Но идеята на нашия живот е ние да се опитваме, да търсим варианти, да се опитаме да променим ситуацията чрез решаване на дадени проблеми. Има проблем с болницата, дайте да я сменим, това е, което е могло да се направи."

Алек допълва, че и самите те нямат достатъчно информация относно здравето на Лорина през последните два месеца. Актьорът споделя пред "България Днес", че кампанията за набиране на средства за прибирането на тленните останки на братовчедка му е прекратена. Той признава, че всички разходи са поети от семейството и никой не е търсил финансова помощ.

"Ние спряхме кампанията. Не сме искали никакви пари, не е нещо, с което не можем да се справим. Това е било инициатива, която помолихме да спрат. Не е било търсено и никой от семейството не е молил за финансова помощ", допълва Алек Алексиев.

Тъжната история на Лорина Камбурова завършва в родния й град Варна, където нелепо отишлата си актриса ще бъде погребана.

"Погребението ще бъде във Варна през уикенда. Там са погребани и майка й и баща й. Нейната баба живее там, вуйчо й също. Чакаме тялото да пристигне. Вуйчо й е в Москва, за да се погрижи за Лорина и транспортирането", разкрива Алексиев. Актьорът призова всички, които искат да си вземат последно сбогом с Лорина Камбурова, да отидат във Варна.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
007
преди месец
0
И как си представяте- някой от БГ звъни и те руснаците веднага я местят?!Затова си има дипломатическо консулство.Каквото и да се каже е късно.Жалко за симпатичното момиче и мир на душата й.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
МНОГО пъти ЗАЩО
преди месец
-3
Откъде знае господинът, че е била в гадна болница ,като само си е ПРЕДСТАВЯЛ какво е?! Като ѝ е братовчед, защо не се е поинтересувал от нея, защо НИКОЙ не се е интересувал приживе от нея, а сега наизлязоха приятелки, съквартиранти, колеги, братовчеди, годени и и прочие?! Защо всички научават новината от публикация във фейсбук на нейна РУСКА колежка?! Защо никой не се е опитал да ѝ помогне?! Но Ковидът им виновен за всичко. Та тя е имала нужда от трансплантация, всяко нещо би могло да я убие... Дано е на по-хубаво място при родителите си, без време отишла си от този свиреп лицемерен свят...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
....
преди месец
0
Те са някакви далечни братовчеди ,доколкото Лорина е споделяла във видеа.
??
преди месец
0
Да бъде светъл пътя на душата и !!! Още една звезда ще заблести в небето! Почивай в мир дете!! Има милост и за майката ,която си е отишла от този свят преди детето си.Тъжно....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени