Антъни Иванов събира $20 000 за болната Ани

04 Април 2023, 13:15


Най-добрият ни плувец в последните години Антъни Иванов се зае с благотворителна задача. Спортистът събира пари за дъщеричката на един от бившите си треньори Панайот Паздерков, който е и президент на СКП "Царевец".

6-годишната Анна страда от церебрална парализа. За лечението й са необходими $30 000. Антъни започна кампания за събиране на $20 000 от тях. Направи го в Америка, където учи и тренира от няколко години.

"Обръщам се към всички вас с проблясък на надежда в сърцето си, че можем да променим живота на това малко момиченце. Това е дъщеря на един от първите ми треньори и един от малкото хора, които ме познават от малък", написа Антъни в страницата на кампанията.

Антъни опитва да събере по-голямата част от нужната сума
Антъни опитва да събере по-голямата част от нужната сума

Ани е диагностицирана със заболяването детска церебрална парализа - спастична квадрипареза. Заболяването засяга централната и периферната нервна система. Вследствие на това детето трудно контролира движенията на крайниците си.

За да подобрява състоянието си и напредва в развитието си, Ани има нужда от редица скъпоструващи терапии, които са непосилни за семейството.

 

"Направих тази онлайн кампания, за да могат да се включат и хора от САЩ", сподели Иванов пред "България Днес". Именно затова е избрал известната в Америка платформа gofundme за своята кампания.

Малката Ани с родителите си
Малката Ани с родителите си

Преди дни във Велико Търново се проведе концерт под надслов "Музика за Ани". Там бяха събрани 1700 лева за лечението на малкото момиченце.

Още преди 3 г. семейството стартира кампания "Помощ за Ани" за набиране на средства, като тогава идеята бе семейството да замине на лечение в Китай. Включиха се много желаещи да помогнат и необходимата сума бързо бе събрана.

"Тъкмо планирахме да тръгнем и дойде пандемията, затвориха всички пътища натам. Ани тогава беше на 3 г. и половина, имаше по-реални шансове нещата да се случат", споделя самият Панайот наскоро.

Сега лечението се извършва в медицински център за рехабилитация в Истанбул. Той е специализиран за детска церебрална парализа. Сега предстои нов курс от лечение, за което са нужни $30 000.

Дарителска сметка на Анна Панайотова Паздеркова:

IBAN: BG02UBBS80021067319740

При Банка ОББ
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
NATI
преди 2 месеца
0
Това момче го познавам от 7-8 годишно, дъщеря ми също тренираше плуване... но за удоволствие. Налагаше и да участва в състезания... и Антъни винаги печелеше всички медали при момчетата. Баща му беше много амбициозен и изглеждаше като спортист /не знам дали е бил такъв/. После Антъни учеше в Американския колеж, а там не се влиза лесно... после в САЩ. Похвално, че се занимава с благотворителност... а не само с чалга и силиконки, както е редно за спортист по нашите ширини!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени