Лили искала да зачене с магическа отвара

https://hotarena.net/az-jenata/lili-iskala-da-zachene-s-magicheska-otvara HotArena.net
Лили искала да зачене с магическа отвара

Лили Иванова правила опити за бебе, а пръв помощник в начинанието й бил д-р Петър Димков. Феноменът предоставял услугите си на певицата, която сама го потърсила по времето на комунистическата власт, научи HotArena.


Билкарят неведнъж разказвал как около дома му в софийския квартал „Лозенец” постоянно се навъртала полиция. Властите строго следели кой влиза в дома му и кой излиза от там.


А в същото време хора от цялата страна правели опити да се доберат до него с надеждата за изцеление.


Сред щастливките била и Лили Иванова. Певицата успява да го посети в началото на 70-те години на миналия век, когато все още е далеч от звездния статус, на който се радва по-късно и до днес, пише „България днес”.


Връзката между Димков и Иванова прави дъщерята на Тодор Живков — Людмила. Тя също ползвала съветите на лечителя, а по-късно изиграва и най-важната роля в забраната му за практикуване, която дълго време тегне над него.


Именно Живкова успява да отмени забраната и пак с нейно благоволение Лили стига до лечителя.


Димков прави всичко, за да й помогне. Първо ирисова диагностика, като на всички свои пациенти. После й предписва определен хранителен режим и съставя рецепти, които певицата изпълнява почти три години.
За съжаление така и не успява да забременее.


Несполуките обаче не помрачават приятелството между певицата и билкаря. Двамата остават близки до смъртта на Димков през 1981 година. За отношенията им разказва дъщеря му Лили.
„Много хора вярваха на татко, но имаше и такива, които се съмняваха”, споделя тя.


Според биографи на Лили Иванова, двама са мъжете, от които се опитва да зачене, но без успех. Първият е бившият й съпруг д-р Георги Павлов и музикантът Здравко Радоев.

В края на 50-те години, двата аборта и сложните операции, на които Лили е подлагана в провинциални болници едва не й костват живота.


Първия път, когато абортира, е все още неизвестна певица. Тогава тя е омъжена за любовта си от Кубрат — д-р Павлов, с когото се запознава, докато работи в местната болница като сестра.
Вторият си аборт Лили прави от популярния музиканти Здравко Радоев, докато все още е омъжена за д-р Павлов.

Не страдам, че нямам деца. Не съм и длъжна да обяснявам защо нямам деца. Но публиката заслужава истината.

Днес твърдя, че въпросът защо нямаш деца никога не трябва да се задава на нито една жена. Дали има деца, дали няма, защо няма. Всичко е Божа работа. Бог знае защо ме е създал. Оперирана съм два пъти от извънматочна бременност.

Това е моята драстична история. Не мислете, че тогава лекарите са били по-добри или обслужването в болниците е било по-качествено. Можеше да те оставят да умреш като куче. Тогава не бях известна”, споделя в автобиографичната си книга „Истината” .

Първия си аборт Лили прави по време на концерт в Разлог. Тогава губи много кръв, а макар да е от група „А” се оказва, че нямат банка, за да й прелеят. Един от лекарите решил да стане кръводарител и едва успели да я спасят.

Оцеляла на ръба.

Проблемът отново се повтаря, но този път в Ловеч. Лили е оперирана за апандисит, но когато я отворили установили друго.

Тя получила и кръвоизлив, което станало причина да правят не една, а две хирургически интервенции. Премахната е и една от маточните й тръби.

Тъй като след операция от апандисит вода не се дава, на третия ден Лили се обезводнила и загубила зрението си.

„Не мога да виждам, не мога да говоря, не мога да чувам. Схващат се всички лицеви мускули. Ослепявам и казвам: „Не виждам и не мога да говоря”. Те ме гледат и се чудят какво ми е. Правят консултация с докторите, само един от тях се сети.


„Вода дадохте ли на това момиче? Ами, не сме. Е, защо? Ами защото има апандисит. Да, но има и друга операция. Влейте веднага физиологичен разтвор. И ме оправиха”, спомня си за кошмара Иванова.С днешна дата на певицата не й липсват емоции по отношение на децата. Тя с голяма любов се грижи за внуците на сестра си Магда и двете прекарват всички празници заедно с голямата си фамилия.
 

2 Коментара

Естет

преди 5 години

То бива, бива фотошоп, ама това вече е прекалено - дори овалът на лицето ѝ не е същия. Ай, стига вече!

Коментирай

Мими

преди 5 години

Каква "полиция", бе хора? За тия, дето не знаят - тогава имаше "милиция".

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.