Башар Рахал проговори за тежката операция: Преместих маса и получих разкъсване на бъбрека!

1979
27 Май 2020, 14:00


Актьорът Башар Рахал бе приет по спешност в болница със зверски болки навръх Великден, припомня HotArena.


Oказа се, че е получил разкъсване на бъбрека заради камък. Това съобщи и актьорът във Фейсбук.


“Навръх Великден получих зверски болки, заради които отидох в габровската болница “Тота Венкова”. Там след няколко прегледа с различни специалисти се установи, че нямам просто бъбречна криза, а съм получил рядкото и животозастрашаващо състояние руптура на легенчето на бъбрека от камък. Преди това никога не съм имал проблеми с бъбреците, дори не съм получавал криза”, разкри Рахал пред Галерия.


“В същия ден обаче преместих маса и явно от тежестта се е получило това разкъсване на бъбрека. Първо ме караха да пия вода, за да изкарам камъка, но колкото повече пиех, толкова повече имах шанса да се удавя в нея, защото тя се е събирала в корема ми. Това го установи късно вечерта д-р Боян Киров, който поиска да ме види на ехограф отново, въпреки че 15 минути по-рано ме бяха гледали”, разказва актьорът.


Той изрази съмнение, че нещо не е наред и не може да е просто камък в бъбрека, защото 24 часа бях на антибиотици и медикаменти, а продължавах да имам зверски болки, които вече се бяха преместили от гърба към корема. А това е станало, защото коремът ми се е пълнил с вода, което е доста опасно. Той веднага извика хигурга, назначиха ми скенер и от контраста се видя, че коремът ми се пълни с вода”, казва още Башар.


Тогава веднага са го оперирали по спешност лапароскопски. Имало е вариант да го карат по спешност в София, но той се консултирал с доц. Емил Доросиев от “Пирогов”, когото познава. Той му е казал да сложат стент, който да изтегли водата от бъбрека надолу.

“Самата операция продължи около час. Извадиха ми и камъка, дадоха ми го в чаша да си го гледам и да си го пазя за спомен. Месец си ходех със стента, който ми извадиха на 21 май в Габрово. Вече всичко е наред с мен. Искам да благодаря на хирурга д-р Георги Атанасов, който с целия си екип и усмивка на уста, скромност и професионализъм направи всичко така добре, че сега отново съм здрав и усмихнат”, разказва пред изданието той.


Башар е категоричен, че всички медици, които  са се грижили за него, са се отнасяли внимателно с всички пациенти по същия начин, а не защото е популярна личност.


Той благодари и на приятелката си Райна Караянева, която се грижела неотлъчно за любимия си в продължение на месец. През първите четири-пет дни след операцията не трябвало да яде нищо, след това дълго бил само на супи и течности и свалил цели осем килограма.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
До Мартин
преди месец
0
Как каква е била масата ? То се знае - Хамефа...Забрави ли ?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мартин
преди месец
-1
Каква е била тази маса, че да ти разкъса бъбрека?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
бееее,
преди месец
0
След Башовица с носа ,изпълзя и Башо и бъбрека...........
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
а бе,
преди месец
0
Това е лично,не занимай хората излишно със здравословните си проблеми
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени