Бившата на Йордан Динев подслони над 20 украински майки и деца! Зорница превърна дома си в хуманитарен център

16 Март 2022, 17:00


Бившата жена на милионера Йордан Динов - Зорница Петкова, и големият им син Иван Динев са приютили е дома си в Несебър над двайсет жени и деца от Украйна. Магазинът на улица „Струма" 17 в морския град пък е превърнат в пункт за събиране на помощи.

 

„Впуснах се в това дело със смелост, но и с голяма доза cтpаx. Но с тази мащабна отзивчивост на всички вече не е плашещо“, заяви Зорница, която има готовност да подсигури подслон и на други, успели да се евакуират и потърсили убежище у нас.

 

Петкова е настанила бежанците в стаи в къщата си в Несебър, които обикновено отдава под наем за туристи. Сега обаче те са предоставени на хората, избягали от бомбардировките в Украйна. По думите й те са уплашени и нямат представа кога ще свърши този ужас в родината им. Затова тя им предоставила всичко необходимо.

 

„Те са на топло и най-вече на сигурно място. Могат да останат колкото пожелаят. Радвам се, че с помощта на приятели създадох е рамките на две седмици истински хуманитарен център! Толкова много дрехи, лекарства, посуда, храна, красиви играчки и памперси. Липсват най-вече хранителни продукти и одеяла. Търся и финансова подкрепа, защото изпитам страх от сметките за тока и водата, няма ден, в които да не ме притеснява това“, каза бившата жена на Йордан Динев.

 

Синът им Иван пък се е ангажирал с доставянето на храна на настанените в района на Слънчев бряг, Свети Влас и Несебър бежанци. Другите двама синове от Йордан Динев, които живеят в чужбина, също помагат от разстояние. Тя не крие, че е трудно да организира всичко това, но когато вижда щастието в очите на украинските деца, разбира, че няма нищо по-важно от техните усмивки  и всичко си е заслужавало.

 

С Йордан Динев не са заедно от 13 години. Двамата имат трима синове, но никога не са били женени. Влюбила се в него още на 18 и на следващата година ражда първото им дете Иван, почти веднага след като завършва Руската гимназия в Бургас, пише „Галерия“. Майчинството тогава й пречи да следва специалността, за която мечтае - психология. Години след това решава да учи това и сега е дипломиран психолог. Домът й е пълен с книги пo парапсихология. Още от малка тези теми я вълнували, може би защото от дете търси много отговори за живота.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
браво
преди 3 месеца
0
страхотна жена,майка и ЧОВЕК!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ИВО
преди 3 месеца
-2
Рекламааа!!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени