Бойко Кръстанов редува работата с пътешествия

28 Август 2022, 15:19


С много къса коса и брада на фона на спиращи дъха природна красота в Перу – така позира Бойко Кръстанов за няколкото невероятни кадъра, които сподели в инстаграм. В последните години актьорът, който играе Гомес в сериала „Съни бийч”, редува работата с пътешествията. Той вече е посетил Колумбия, Куба, Камбоджа, Виетнам. В Европа също доста е пътувал, освен че живя година и няколко месеца в Дъблин, заради роля в ирландския сериал „Ред Рок”. По стечение на обстоятелствата Бойко, който на 21 декември ще празнува 35-тия си рожден ден, се отправи към Перу дни след сватбата на колежката си Виттория Николова, с която имаха дългогодишна връзка и даже си партнираха в сериала „Съни бийч”.

 

За раздялата на актьорите за първи път се заговори през пролетта на 2020г. Виттория се омъжи в началото на юли за музиканта Божидар Василев, а Бойко Кръстанов изглежда се е съсредоточил върху професията си, като в последно време жъне значителни успехи. Актьорът не можеше да се оплаче от липса на работа даже и в пандемията. След отварянето на театрите, макар че се играеше пред по-малко публика, Бойко не е слизал от сцената. Актьорът, който стана известен в последната си година в НАТФИЗ с ролята на Дани Касабов в сериала „Стъклен дом”, цяло лято играеше в спектакъла „Отчаяни съпрузи”. В него Бойко си партнира с Явор Бахаров – също добил популярност още като студент със сериала на Би Ти Ви, и с Даниел Пенев, с когото пък се срещат и на снимачната площадка на другата поредица на медията „Съни бийч”. Бойко държи вниманието на публиката и с моноспектакъла си „Всички страхотни неща” с режисьор Владо Пенев. След кратката ваканция, в която Кръстанов явно се е отправил към Перу, почитателите пак ще могат да го гледат в двата спектакъла, както и в представленията на Малък градски театър „Зад канала” – „Шекспирин по време на пандемия” на Теди Москов и „Празникът” на Явор Гърдев.

Кръстанов е доволен, че достигнал до момента, в който може да избира в какви проекти да участва. Когато си млад, всичко ти е интересно, споделял е той, а сега, когато е по-независим финансово до някаква степен и е добил опит в професията, си позволява да подбира ролите си. Това за него е вид успех. Той е споделял, че не се усеща като човек, достигнал кой знае какви висини в професията, но пък оценява постигнатото. „Добре се чувствам около името си след ангажимент, за който съм положил много усилия. Срещата, пътят, който съм минал в един смислен процес, как се е променило мисленето ми след него - тогава се усещам добре. Като в представлението „Празникът” на Явор Гърдев. Като в „Пияните” - пак той е режисьор. Като в постановката „Петел”, която много харесвам”, казвал е актьорът.

Той е много доволен и от успеха на моноспектакъла си „Всички страхотни неща”, в който героят му намира радост в простите неща от живота. Този моноспектакъл запълнил представите му, споделял е Бойко, за неща, за които преди не се замислял. Като например за депресията. За щастие Бойко Кръстанов не е изпадал чак в толкова крайни състояния, но като повечето хора също е минавал през трудни периоди. „Моментите, в които съм бил най-лабилен са свързани с личния ми живот. Със загуба на близки хора. С любови и раздели, такива неща”, споделял е актьорът, разбира се, без конкретика.

Той така и не е коментирал разлъката си с Виттория. По принцип избягва да говори за личния си живот. И все пак миналата година Бойко сподели при своя медийна изява: „Всеки е различен според човека отсреща. Така можеш да осъзнаеш кой ти е близък - когато пред него най-малко мислиш за себе си и как ще изглеждаш в ситуацията. Този човек за мен беше Виттория. С нея се чувствах най-себе си. Не се цензурарих и бях най-добре с версията, която представям на другия човек за мен. Приятелите ми са друго. С приятелите си понякога държа гарда, другото е по-интимно. С приятелите повече мислиш за себе си и как изглеждаш в ситуацията”.

Бойко Кръстанов е доста самокритичен, което признавал е, в някои ситуации му пречи. Например, когато трябва да действа по-егоистично в професията, директно да се заяви, да каже какво иска. Освен това е от хората, които много се самонаблюдават и някак не могат да омаловажат външната оценка. А в работата, специално за актьорската игра, вреди да мислиш не само за това какво трябва да правиш, а и как изглежда отстрани. Трудно е да преодолее навика да се опитва да се наблюдава отстрани, особено ако отсреща има силен авторитет. Бойко смята, че за да се озапти тази вътрешна борба е нужно време, натрупване на повече книги, филми, представления, изложби. Това е и сред причините да се стреми да пътува повече, да опознава света. Актьорът, който се интересува и от история, вярва, че това обогатяване е важно за професията.

„Колкото и да четеш за нещо, то си остава теория, ако не е минало през теб. Богатият житейски опит е основен. Затова гледам да пътувам, да правя някакви неща за първи път. Да предизвиквам срещи с неочакваното”, споделял е Бойко. По-често той пътува в малка компания, но се е отправял на пътешествия и с голяма група. Пътувал е и сам – в Португалия и Испания. Тъкмо в Испания, по-точно в Барселона, той посрещна новата 2022 г. Що се отнася до личния му живот, Бойко не поддава на любопитството при медийните си изяви. Както каза веднъж с усмивка в интервю за предаването „Преди обед” през декември, миналата година: „Личният ми живот не случайно се нарича личен”.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени