Братът на Вучков още прибира пари от книгите му, а се мразеха смъртно

2238
04 Август 2021, 15:10


Почти две години след внезапната смърт на проф. Юлиан Вучков неговият полубрат Михаил Петров все още получава финансови дивиденти,  пише Галерия.

Актьорът от Народния театър реално е единственият наследник на журналиста и театрален критик и като такъв има права и върху книгите и ръкописите му. Малко след кончината на професора посмъртно бе издаден последният му труд „Времена и нрави. Споменна история на български и световния живот 1940 – 2019“, което се случи по инициатива на телевизия Евроком. Навсякъде обаче изрично е написано, че авторските права за издаването са предоставени именно от Михаил Петров, което означава, че той получава процент от продажбата на всяка бройка. Цената на книгата, в която Вучков пише за просташките скандали в парламента, политиците и престъпността е 35 лв. и може да се поръча онлайн.

Професор Вучков остави солидно наследство на брат си, когото години наред бяха в лоши отношения . Той получи апартамент в идеалния център на столицата в непосредствена близост до НДК с площ около 60 квадрата. Още миналата година Михаил продаде апартамента, като цените на подобни имоти в района вървят по 170 хиляди евро. Актьорът наследи и паричните спестявания на Вучков. Според негови близки става дума за около четвърт милион лева, които театралният критик известен със своето пословична пестеливост, кътал за черни дни, при строг контрол на разходите.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди месец
0
Щом проф.Юлиан Вучков не е оставил поколение,естествено е най-близките му роднини да го наследят.Жълтурските сайтове да не гледат в чуждата паница.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
?? До Кирчо
преди месец
0
Подкрепям Ви !
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Кирчо
преди месец
0
Кътал за черни дни. И рано или късно черният ден идва и след него и стотинка не можеш да похарчиш! Това да си циция-скъперник дали е болест!? Според мен е и то от най-страшните! Познавам човек, който като похарчи 10лв за нещо "неразумно" и след това изживява емоционален срив. Пълен е с пари и е пълен цървул. Едни дънки му се свиди да си купи. Къта за черни дни... Само, че не са дни, а е един единствен ден и след него... вече не ти трябват... Пари нямам, но съм много, много богат. Имам семейство и четири деца. Каквото изкарам всичко за тях харча. Един ден като ме отняма след мен ще остане нещо много по-значимо от пари....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени