Денди отказал линейка, записи разкриват, че писателят върви с рана и кръв по главата

24 Февруари 2022, 13:07


С лучайни хора са видели Денди паднал на земята на тротоар в центъра на София и са му предложили да извикат линейка. Любомир Милчев обаче отказал категорично, станал и тръгнал отново пеша към дома си.

Това са разказали свидетели пред разследващите, разкриха от СДВР пред „Телеграф“. Хората вече са разпитани като свидетели по случая. На 18 февруари писателят и известна бохема беше открит в безсъзнание в дома си от приятеля си, който съжителствал с него. Именно във въпросния човек било открито и кученцето на Денди – пекинезът Хиниус.

В хода на разследването били свалени записи от камери в центъра на София, които са монтирани по маршрута на Денди. Записите разкрили, че Денди върви с рана и кръв по главата. Няколко пъти се спъва, но не удря главата си, както беше тиражирано в жълти медии. Криминалисти разказаха, че той най-вероятно е бил на сбирка със свои приятели, където е възникнало спречкване. Къде обаче е станало жестокото удряне все още не е изяснено. Станало ясно обаче, че Денди паднал веднъж от стълба и в дома си, след което припаднал по лице. Точно така го заварил приятелят му, който се прибрал.

Въпросният мъж, който прибрал и кученцето на Денди, първоначално бил заподозрян. Даже искали да го качват на детектор на лъжата, но след като камерите показали, че Денди е с кръв по главата още преди да се прибере, се отказали. От болницата пък заявиха вчера, че състоянието на писателя е критично и животът му е в опасност.

Съседите на Любомир Милчев-Денди, който беше намерен с потрошен череп в апартамента си в центъра на София, се молят светският хроникьор да се възстанови. Потресените комшии говориха пред "България Днес".

"Денди беше много тих и спокоен човек, никога не е имало проблеми около него. Понякога го виждахме с едно къдравото момче Кристофър Кем. Винаги изглеждаха спокойни и ведри. Никога от апартамента на Денди не са се чували скандали или крясъци. Въпреки че сме го виждали с Кристофър, Денди беше самотен човек, винаги с кученцето си Хининус." Това споделиха съседи, които живеят над апартамента на Любомир Милчев, където той бе открит в безсъзнание с тежки черепно-мозъчни травми.

 

Вратата на апартамента на Милчев, където бе намерен в безсъзнание

Вратата на апартамента на Милчев, където бе намерен в безсъзнание

 

При разговор с жена, която има малко ателие в непосредствена близост до апартамента на светския хроникьор, ставя ясно, че тя много обичала да слуша как Денди свири. Често по време на работният й ден звуците от цигулката на Милчев я откъсвали от сивото и еднообразно ежедневие и самота.

"По цял ден работя сама, няма с кого да обеля една дума, но Денди свиреше на цигулка прекрасно. Той доста често, особено през деня, свиреше с часове на цигулката си. Беше много приятно, откъсваше ме от еднообразието и вече не ми липсваше, че няма с кого да говоря, докато работя. Просто беше великолепен с цигулката, това ми беше достатъчно. Дано се оправи, прекрасен и интелигентен човек е", сподели с надежда жената пред вестника.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ww
преди 2 месеца
-2
Този Кристофър внук ли е на Деди ?защо внучетото да не пребере кучето . лоши хора,ще изкарат човека педофил ....абсурдно е да има романтична връзка с дете ????
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Едва ли е сексуална връзка
преди 2 месеца
-2
Въпросният Кристофър Кем всъщност е жена и се казва Камелия Първанова. Дали е сменила пола си официално, не знам. Но е момиче. Напишете Камелия Първанова и Кристофър Кем в Гугъл и ще се убедите сами.


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени