Динозавърката на поп фолка Силвия: Ако кажа коя какво е правила, ще избухне война (Певиците масово пробивали през кревата)

11736
18 Януари 2021, 15:02


Силвия Младенова, по-известна само като Силвия, е попфолк и народна певица, която може да пее в различни стилове. Родена е на 1 април 1978 г. в град Раднево, Старозагорско.

 

Неин откривател е старозагорският музикант Минчо Атанасов, дългогодишен ръководител на оркестър „Раднево“ и директор на културния дом в града. За кратко време Силния става изключително популярна и обичана. Валят стотици покани за концерти и участия, песните й се пеят от публиката, албумите й се продават бързо.

 

През 1998 г. те са два - дебютният „Страхотна жена“ и „Дамата в червено“, който излиза и на видеокасета. Година по-късно излиза третият албум - ,,Среща с Казанова“, който ражда хитовете „Просякиня“, „Сбогом, любов“ и „На тебе, мамо“ - песен в дует с нейната сестра. В зората на попфолка тя е на от най-големите музикални звезди у нас.

 

С агресивното навлизане на новите чалга певици обаче славата на Силвия постепенно залязва. Наскоро фолк динозавърката разкри и че голяма част от тях са пробили, минавайки през много легла.

 

„Не искам да давам примери, защото ако започна да конкретизирам кой какво е правил, би избухнала трета световна война. Има колежки, дори и колеги така съм чувала, които, за да успяват и да вървят напред, са търсили финансов гръб. Аз съм възпитавана малко по-различно. Баба ми ме е възпитавала да бъда добър човек, вярна на себе си, с изграден морал и в никакъв случай да не предавам това, в което вярвам. Аз съм човек с характер и принципи“, споделя Силвия.

 

Според нея големият проблем на жанра сега е, че изпълнителите са готови на всичко за малко слава. Те не държат на музика, текст и послание, а само на известност и пари.

 

Самата тя също има финансови затруднения особено покрай пандемията и затворените заведения. Но не е на мнението на своите колеги, че баровете трябва да отворят.

 

„Трябва да останат затворени нощните заведения. Всички знаем, че там няма как да се спазва необходимата дистанция от 1,5 2 метра. Въпреки че не е добре икономически и психически за нас, изпълнителите. Живеем за музиката, за срещите с хората това е нещо невероятно, сцената е една магия“, разсъждава Силвия в интервю за „България Днес“.


Тя не смята и че е редно в хранителните магазини да има такова стълпотворение от хора и вижда двоен стандарт в мерките.

 

„Истината е, че живеем в много тежки и стресиращи времена. Хората загубиха работата си и е много важно да запазим себе си“, заключва Силвия.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хем Сърби
преди месец
0
Силвия, Ако пееш пей... Ако твориш твори... Но защо изобщо повдигаш темата за това кой как си пробивал път и че щяло да стане война...... Ако с нещо тези колежки са повлияли на кариерата ти едва ли е с това ,че са минали през нечии кревати , освен ако не става въпрос за кревата на мъжа ти тоест твоя креват. Чалгаджиското е точно това - да намекваш за нисък морал в опит да изпъкне т твоят.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Елисавета
преди месец
-2
Здравей, Силвия прочетох статията ти и съм съгласна с това което си казала, че да станеш известен и да те оважават и ценят и слушат песните ти не трябва да се минава през такива граници на популярност. Но има много по различни певици който не мислят лугично но ти мислиш добре за което ти се вазхиштавам.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ха ха Хо
преди месец
-1
....Оважават,лУгично....вАзхиштавам...Купи си буквар.
Имо
преди месец
-1
Млъквай! Ти не говори! По - старите те знаем! Девица, сълза Младенова!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
абе,
преди месец
-4
Стига сте изравяли динозаври.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Сотир
преди месец
-1
За всяко популярно лице има какво да се каже и напише. По-добре е да се замълч и!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени