Фамилията Мутафови се затрива! Дъщерята на Стоянка и племенникът й нямат деца

3063
09 Февруари 2021, 13:55


Ако беше жива, на 2 февруари великата комичка Стоянка Мутафова щеше да навърши 99 години. Тя ни напусна навръх Никулден 2019 г. след дълга борба за живота си във ВМА. Днес единствените наследници на театралната и кино звезда са нейната дъщеря Мария Грубешлиева-Муки от брака й с Леонид Грубешлиев и племенникът й Константин Мутафов, който е син на нейния брат Румен.

Уви, и Муки, и Константин не оставили свои наследници. Щерката на Мутафова имала един кратък брак с грък зад гърба си, но след това така и не свила семейно гнездо. Първият й братовчед Константин пък имал сериозни ментални проблеми и не се успял да се задоми. Така изтъкнатата фамилия Мутафови няма да бъде продължена.

Докато била жива, легендарната актриса се грижела за племенника си. От няколко години Константин бил настанен в психиатрична болница в Пловдив. Първият братовчед на Муки имал ментално заболяване и още докато била жива, Стоянка се погрижила той да получава необходимата помощ.

„Изпратихме го братовия син в дом, защото беше непредвидим. Иначе красив, строен като баща ми, но беше плод на любовта на брат ми с една германка, черна като циганка. Тя изостави момчето, то нещо не беше добре с главата и ние го отглеждахме, плащахме на дома. Често с Муки ходехме да го навестим. Като го хванат нервите, ще вземе някой бастун или прът и ще те пребие. После кротва – добър, тих – до следващия амок. Уплаших се, че ще ни убие и мен, и Муки. И решихме да го дадем ние в Пловдив, за да се грижат за него по-специално“, обясняваше Мутафова.

Актрисата не била в особено топли отношения с брат си Румен, който починал преди нея, но изпитвала топли чувства към неговия син. Мутафова не допуснала Константин да се превърне в някой несретник и го настанила в психоболницата.

52-годишният племенник на актрисата имал проблеми още от детските си години заради фамилна обремененост. Майка му имала същите проблеми. С напредване на възрастта проблемът на Константин се задълбочил. Стоянка Мутафова се уплашила, че може да убие нея или щерка й и решила да го настани в специално заведение. Актрисата не криеше, че издръжката му там й излиза скъпо, но така се чувствала спокойна, писа Уикенд.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени