Фицата бесен на министър просто Наско: Два месеца се крие от мен!

07 Май 2022, 13:23


„Каквото и да направи министърът на културата, той е компетентен. Не смятам за редно на призивите му да се дава втори шанс. Трябва ни човек с железен юмрук в кадифена ръкавица. Такъв признак не виждам в сегашния министър“, това сподели пред „България Днес“ актьорът Филип Аврамов - Фицата.

Актьорът засне забавно клипче, в което имитира прословутото видео от прозореца на кабинета на министъра на културата Атанас Атанасов, в което 32-годишният държавник благодари за честитките за рождения му ден.

Месец след видеото, което предизвика противоречиви обществени реакции, включително с призиви за оставка на министър Наско, Филип Аврамов все още не се е срещал с него, въпреки отправените запитвания.

„Звъних на писатели, художници и други творци, никой още не се е срещал с него. Как ще разбереш от какво има нужда гилдията? Не става така. Няма да стане докато не се обърне към всички тези хора. От много време искам среща с него. Кой ли не иска среща по два пъти с министъра, а  още нямам отговор. Него го няма горкият. Трябва да си почине. Толкова голямо напрежение, че два месеца го няма.  Вместо да се скъса от работа първите месеци“ споделя Фицата. Той настоява за промени в Закона за авторското право и меценатството.

„Вече не искам да се виждам с министър Наско, няма какво да си кажем. Нека се огражда с хора, които го обичат и му казват, че е много готин, въпреки че знае, че не е. Приятен уикенд, приятен мандат и всичко да е приятно. И ако си излъже, че става за министър на културата“, каза още Аврамов.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени