Фолклегендата Сашо Роман: Оцелявам с 5 лв. на ден

8197
30 Април 2020, 11:31


"Оцелявам с 5 лв. на ден. Толкова се падат от пенсията ми, която е минимална от 150 лв. Само сметките не мога да си платя с тези пари. Голяма тегоба е. Но има и хора, които и по 5 лв. на ден нямат."

Това сподели пред „България Днес“ фолклегендата Сашо Роман. Ромският славей е изолиран в дома си в столичния квартал „Христо Ботев“ от началото на извънредното положение, а тежката ситуация около коронавируса се отразила зле на финансите му.

„Много хора изнемогват и е нормално и при мен да е така сега. Спряха всички участия по заведения и дискотеки. Ако не са те и ако не творя, как ще оцелявам само с пенсията?“, разказа още пред вестника изпълнителят на „Седем дена, седем нощи“ и „Мой ангеле“.
Вместо да бездейства, певецът пише нови песни и се надява съвсем скоро кръчмите да отворят врати и работата да започне отново с пълни сили. „През лятото съм в Созопол. Ще пея там в едно заведение и отделно ще поемам участия. Надявам се тогава ситуацията вече да се нормализира“, крои планове изпълнителят и признава, че е загубил много пари заради кризата със заразата.

„Тежко е финансовото положение и се усеща изнемогване. Не сме останали гладни и жадни, но определено е трудно. Имам седем внуци - четири момичета и три момчета. По 20 лв. ако им дам от пенсията и ми остават 10 лв., а какво можеш да направиш с тях?“, вдига рамене Сашо Роман и добавя, че един от внуците - Дейвид, е ученик в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ и свири на тромпет, давайки заявка да е новият Гъмзата.

Фолкпевецът е категоричен, че в неговия квартал „Христо Ботев“ няма заболели от коронавирус. „Всички са дисциплинирани и спазват разпоредбите на щаба, както и аз. Давам им личен пример. Няма кражби и престъпления. Слушат и изпълняват внимателно, затова няма и барикади тук“, споделя още Сашо. Роман не е почитател на модела, в който чалгата се превърна в последните години.

„Вчера момата на дивана, днес вече е фолкпевица. Силиконът не е модерен, хората се нагледаха на изкуствени жени и търсят истинските изпълнители от моето време. Сега ситото на извънредното положение ще отсее изпълнителите. Само със силикон не става, не вървят вече, освен че не могат и да пеят, а го правят на плейбек“, категоричен е изпълнителят на „Оф, оф“.





Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Пашата
преди 10 месеца
-2
Ако България беше нормална държава Сашо Роман само от единия свой хит щеше да бъде милионер, а Сашо има много хитове. Песните на този човек се слушат от много години и се пускат редовно. Ако си беше потърсил правата, тази пенсия щеше да му е за кафенце само.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ми,
преди 10 месеца
-4
За теб може песните да са му хит,но за други са боклук.
ми,
преди 10 месеца
-6
Не понасям циганската музика и песньовки.А този е алкохолок и сводник.Реве за пари типично по цигански.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
?!?!?!
преди 10 месеца
-3
Всички певци печелят като луди и харчат след това парите си така като луди и нямат и 1 лев спестен, даже на кредити живеят и държавата им е виновна пак (пенсиите им малки, нямат участия заради затворените заведения и сие) ... Да бе да , да са се осигурявали на максималната сума и да са спестявали след като са печелили като луди преди това !!! Цитат от песен: "Мозък наливен не се продава"
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
....
преди 10 месеца
-4
Този изпълнява цигански песни следователно е циганска легенда.Не пее български фолклор за да го наричате фолклегенда.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени