Гилотината на лорд Минчев прати Баровеца и Володя Стоянов в музея, попари Миро заради импотентните му решения, облече Анн-Джи в захарен памук + още и снимки

09 Септември 2017, 14:58


Вижте за кого свисти модната гилотина на лорд Евгени Минчев тази седмица в рубриката му за в. "Телеграф".

ВОЛОДЯ И БАРОВЕЦА – ЗА ЕТНОГРАФСКИЯ МУЗЕЙ

Кой би облякъл доброволно тази домоткана риза, с тези неизлечими устои на фолка, шевици, които се вият в погледа , сякаш някой е слушал Недялка Керанова,  докато ги е везал. Цветът- забравена на слънце капачка от свински пастет, прави черните като буболечки шевици да изпъкват със силата на електромери и да се долавят гъсенични сравнения с тях. Баровеца е извадил и коланче, което блещука като далечен фар в далечината и който е пристан само на малки корабокруширали лодки. Изтезание от орнаменти, шевици и аксесоари се струпва върху Володя Стоянов, комуто принадлежи един свят на прилежност, изваден сякаш от етнографския музей. Опитвам да си представя  двамата в едно ежедневно сако, с папийонки или вратовръзки и си казвам- кой има правото да превръща двама модни исполини в чиновници. Не за друго, просто чиновници бол, чешити няма.

МИРО ОБЛЕЧЕН В ИМПОТЕНТНИ РЕШЕНИЯ

Дали откакто Миро „се ожени” в Лондон или откакто е напуснал Добрич, има уклон към жилетки, който и най-постното въображение би сравнило с келнерски аксесоар, не ми е дадено да знам. Извадената отвън риза – цяла покривка , литнала от крайбрежен ресторант, изпъква затормозяващо на фона на мрачния костюм. Тук там проблясват шевове, сатенени допълнения, издаващи маниерност и церемониалност, но това само изопачава неугледната риза и показва импотентни модни решения.Подозирам за автор на прическата някоя от любимите котки на Миро а очилата на оксиженист допускат, че очите му са почти толкова зачервени, колкото и стъклата. Няколко непокорни татуировки надничат изпод ръкавите и пълзят към микрофона в желание да се изкажат. Чудя се също дали Миро спи докато държи микрофона или се вживява, виждайки се да влиза на бял кон, по бяла пътека в белия храм на навиците си…

ВИОЛИНА И ПЕЧЕЯН - ПОСЛАНИЦИ НА ЦВЕТНОТО

Две славни жени напускат за малко служебното си равновесие, за да ни донесат естетика чрез  своето облекло. Символът на ДСК Виолина Маринова все още е обладана от лятото, посветило и слънчеви модни моменти, като това скромно наглед колие. Скромно, но само ако беше носено от жена без нейния моден и житейски опит. Синьото в него прави препратки към бляскавия жакет, където се редуват нежни цветове с фини преливания, като идеално крайбрежие в което съжителстват рядка фауна и флора. Мариана Печеян отново е ярка, без да бъде дръзка. Тя е сръчно изречена поезия, в която думите предшестват действията, сякаш лично граф де Монтескьо  давал напътствията си за модните рими и строфи по нея. Твърде смелите анималистични шарки приютяват брошки, като величествени роднини, без да се застояват дълго и натрапчиво. Коланът също не е в пререкание с останалото и води тих и спокоен живот на мястото си.

ДИВНА УДИВЛЯВА С АНЦУГ

Вместо немското ахтунг, ахтунг, ще се обърна към Дивна с належащото- анцуг, анцуг . Питам се, къде остана миловидното тийнейджърче, очаровало ни в началото на своята кариера а после превърнало се в модна какичка, докато опитва къде каквото намери или и бъде дадено. Кое е наложило поставянето на това спортно горнище от анцуг, освен ако не е повикана от болнично легло а роклята и е била на химическо… Червеното и специфичните етикети по него, изведени на преден план , не говорят за особено добро модно планиране. По-скоро Дивна е наминала на събитието на което пее на път за планината или връщайки се от там. Че е готова за наградата ми Златната Скилидка, говори и кокчето, кацнало на главата, така усмихната, сякаш и съобщават, че печели Оскар за непукизъм. Белият блузон също не я показва в най-добра светлина и то в сянката на приглушена такава. Не бих искал да погледна на този товар при пълно осветление.

АНН-ДЖИ ОБЛЕЧЕНА В ЗАХАРЕН ПАМУК

Захарният памук е отново на мода а крайно потвърждение за това е, че  Анн-Джи го е облякла за снимките на новия си хит. В косите дреме палитра от цветове, отдавна положени по графитите на кварталните блокове а невинна тениска подсмърча под тях. Съгласно приказката за цветната река, види се, че певицата е топнала крачета малко след като е изтекла мътната вода и доста след като е изтекла златната. Ботушите- върховен хищник в ансамбълчето, хрупат на воля естетическия пай, който по правило не им се полага. Стойката е като заимствана от някои сесии на Чичолина, но и самата италианка би могла да се научи на нещо Анн-Джи. Живот в розово предлага и лимузината, която като сгрешила змия-травестит се вие иззад инак прекрасната фигура на певицата.





Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени