Гилотината на лорд Минчев: Ризата на Мъйнов е с изтекъл срок, Врачански се облича насън, тъжна модна астрология за Ритон (СНИМКИ)

24 Юни 2017, 16:00


Няма милост за модните прегрешения на популярните личности в България. И тази седмица модната гилотина на лорд Евгени Минчев съсече гафовете на няколко знаменитости в рубриката му във в. "Телеграф".

ХАЛАТ БИ ПОДХОЖДАЛ НА НЕЙКОВ


Като разцъфнал букет от прилики между себе си , Фънки, Лаурел и Харди и Бени Хил, Любо Нейков е седмичната ми модна находка . Флорална риза, в която на индигов фон проблясват женски фигури и „мъртви листа”, възбуждащ потник, с дизайнерско посвещение, синджирче и очила- нищо не може да бъде по-забавно и атрактивно. Нейков е илюстрирал и Каменарче на Смирненски, поставяйки тъмносив каскет и изпобеляла блуза, с малки разминавания от оригинала. Абитуриентските балове вече минаха, но моля, запазете си Любо за предстоящите. Ще имате внушителен кавалер а роклята ви, колкото и да е ужасна, ще намери утеха в модната аура на актьора. Да дам ли съвет, да не дам ли... Все пак, ако Нейков ме послуша, нека тръгне към промяна с ритуално изгаряне на всичко което носи тук. След което веднага да сложи халат.

РИЗАТА НА МЪЙНОВ - С ИЗТЕКЪЛ СРОК

Тази снимка оправи съботата ми, преминала в прелистване на летния звезден гардероб. Сакото на Руслан Мъйнов прилича на скъпа опаковка, изпод която се вижда съдържанието, а именно подобие на лютеница с много изтекъл срок, ако визираме цвета. Капка от тази лютеница намираме и в малкия джоб на певеца, който позира така възторжено, сякаш не забелязва естетическите минуси върху дрехата. Помня в детството си, когато ме водеха на ресторант, чичковците от оркестъра бяха облечени точно така. Добре е, че човек от сцената пази живи традициите на провинциалните оркестри и държи буден спомена за колегите си , изпълнявали апокрифно хитовете  на хисарския поп. Ако ще Мъйнов да се оплаче и на арменския поп, но той трябва да престане да се облича така архаично, с което разсмива артистичната ми ватманска душа. Мъй, мъй, мъй...

ИРЕНА СОКОЛОВА – МОДЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ

Безспорно една от най-стилните дами в политиката, Ирена Соколова е и моден пътеводител сама по себе си. Днес тя грее с прекрасна лятна прическа, а елегантността и е потвърдена от разкошен шал. Ненатрапчиво бижу лежи в обятията на оригинална блуза и си сътрудничи с колан, разпределящ пропорциите чудесно. Адвокат Стоян Стойков стои достойно в този портрет на добрия вкус с костюм ушит по поръчка и вратовръзка, която освежава инак скучния мъжки гардероб. Преуспелият адвокат е овладял езика на тялото и превръща този кадър в един холивудски миг, който може да завещае на наследниците си.

ВРАЧАНСКИ СЕ Е ОБЛИЧАЛ НАСЪН

Калин Врачански пристъпва тихо и на пръсти в повечето си модни прояви. За тази  тук се чудя най-вече кадър от филм ли е или пристъп на естетически непукизъм, публична раздяла с образа на галантен господин от червения килим... Ако приемем фразата, че рибата се вмирисва откъм главата, нещо подобно е и с Калин. Шапката или парчето текстил, увито около главата му, изпраща объркващи сигнали към естетическата ми кошница, но пък артистът е артист, когато ходи с части от тениските си вместо шапка. Иска ми се да прескоча до панталоните врачански, без да се задържам дълго там. Виждам върху тях логото на известен хотел с мрачна репутация и съм хвърлен в мисли, това рекламна кампания ли е или недостиг на панталони при любимия актьор. Снимката показва един полузаспал Калин и нямам съмнение, че в същото сънно състояние той е избрал всичко по себе си. На негово място бих украсил този скучен блузон с няколко реда огърлици или най-малкото с един артистичен шал, който би възвърнал свежестта в облеченото.

НЕНЧЕВ В РАЗВОД С МОДАТА

Мислех, че Николай Ненчев беше военен министър а не такъв на земеделието... Защото, където и да се е намирал по време на тази снимка, облеклото му издава една аграрност, несъпоставима с постовете му дотук. Говорейки до онзи ден за зърната на първата дама, тук имаме и друга реколта зърна, ще добавя- не така естетично експонирани и желани за окото. Блузата- тук там влажна, поема извивките на тялото ненчево и завършва с омачкана синя якичка. Стойката и изражението на господина говорят или за пълното неосъзнаване на модната ситуация или за някаква пестелива гордост от нея. Въпреки всичко, бих дал съвет на отдавнашния си познат, да поставя сако във всички следващи свои изяви, а може би и един елегантен каскет. Може да прилича малко на Тодор Живков, но това ще е далеч по-добре от видяното днес.

ТЪЖНА МОДНА АСТРОЛОГИЯ ЗА РИТОН

Мога да илюстрирам облеченото от дует Ритон, единствено с песента на колегата им Петър Чернев- Мъко моя. Тази мъка, разпространена по текстилен път, заобикаля тежките телесни препятствия на Катя, влиза под формата на някаква лежерна наметка и се лепва под формата на сако на Здравко. Сакото- подобие на такова от смокинг, следва една магураджийска линия, изразена най-вече в разгърдената риза и металното бижу, от което би могло да се изкове малък варел. Или може би по –голям, за да събере шалчето на Алена, проточило се като уморена племеница на Ниагарския водопад. Червената блуза на госпожата ме връща в годините, когато имаше показни магазини и се чакаше на опашки за банани. Прическата, като взета от оказионен магазин, прави исторически препратки, които ме мързи да споделям днес. Добре е някой да прошепне на участниците в този кадър, че годината е 2017. Те си знаят защо. А пък Алена може да им направи моден хороскоп, поради същата причина.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени