Големият актьор Антон Радичев: Лишавам се, за да си плащам сметките

https://hotarena.net/laifstail/golemiiat-aktior-anton-radichev-lishavam-se-za-da-si-plashtam-smetkite HotArena.net
Големият актьор Антон Радичев: Лишавам се, за да си плащам сметките

\"Лишавам се от куп неща в магазина, за да мога да си покрия битовите сметки\".

Това каза пред \"България Днес\" големият наш актьор Антон Радичев.


Звездата от \"Оркестър без име\" среща сериозни затруднения с плащането на ток и парно. Радичев не е единствен. Сметките за последния месец стреснаха куп хора и това напук на необичайно топлия януари.

\"Вкъщи намалявам парното в едната стая, в другата го спирам, в банята го пускам само, когато се къпя. Не стига пенсията, ама какво да се прави. Така стоят нещата. Помагам си сам с участия в представленията, които играя в театрите. Спестявам от някои неща. Лиших се от плодовете и от други неща. Само от ракийката не се отказвам. Вечерно време, но не всеки ден, като се прибера от представление, си пийвам по една ракийка - тя поне ми е подарък\", разказва още Радичев.

Цирковият артист Александър Балкански също усеща осезаемо завишените сметки. В България той получава пенсия от 600 лв. Взима и германска - за 10-те години, в които е работил зад граница. За този период от Германия му плащат 360 лева. Нещо, което той определя като смешно.

\"Балкански:
Балкански: \"Скокът на цените е за всяка класа на обществото ни\"

\"С жена ми гледаме да си набавяме само полезни за нас храни. Синовете и внуците ми, като действащи циркови артисти, много се охарчват. Те са още млади, работят и се трудят много, и не могат да се лишават от нещата, които им дават сили. Не, не се е стигнало дотам да ни помагат, справяме се, засега\", обясни още Балкански
.

Доайенът на Младежкия театър Стефан Мавродиев също успява да се справи със смеките. За миналия месец той е платил около 270 лв. за отопление.

Боксьори от България и чужбина тренират в \"Дианабад\" преди \"Странджата\"

\"За
За Стефан Мавродиев сметките за парно са още поносими

\"Помага ми това, че работя - откровен е Мавро. - За хората, които нямат допълнителен доход като мен, не е лесно да ги покриват. Предишните месеци плащах по 300. Поносимо е за мен\", каза още той.

 

Героят от \"Козият рог\" направи обаче уточнението, че увеличените цени на парното и тока са все още по джоба му, защото в момента е сам.

\"Около мен няма жени, деца, вече съм на възраст. Но преди години водих битка с \"Топлофикация\", разкри Мавродиев.

Големият актьор сподели, че обитава апартамент с високи тавани в близост до БНТ. \"Заради тях \"Топлофикация\" увеличаваше кубатурата, съответно - и сметките\", поясни Стефан Мавродиев. Той обаче не затънал в борчове, а успял да разреши ситуацията в своя полза.

\"В този период сметките ми за парно не падаха под 400 лв. Това ми се струваше множко. В крайна сметка един ден дойдоха от топлоизчислителната фирма, нещо направиха с уредите и започнах да плащам по-малко\", разказа за вестника Маврото.

Засега и братя Аргирови успяват да се издължат до стотинка на \"Топлофикация\".

Пред \"България днес\" Благовест Аргиров обаче подчерта, че това се дължи на средностатистическия размер на жилищата, в които живеят той и брат му Светослав. \"Написаха, че сме си купили палати в Банкя, но това изобщо не отговаря на истината. Имаме апартаменти зад хотел \"Маринела\"\", разби мита за тузарските им хасиенди единият от близнаците.

Благовест Аргиров призна, че \"цените на тока и парното не са високи\" лично за него. И допълни, че не е най-важното ти да можеш да ги плащаш, а сънародниците ти .

\"Може ли обаче да ме успокои това? Не, защото повечето от българите не са в състояние да плащат тези сметки. Щастлив живот се гради, когато и хората около теб са щастливи\", сигурен е певецът.

Той добави, че държавата подпомага мнозинството от производителите на енергия, но въпреки това цените на топлото и светлото са скочили сериозно.

\"Да, има привнесена малко или много отвън инфлация, но драстичното увеличение на цените на почти всичко не може да се обясни само с нея\", смята Благовест Аргиров.

\"Благовест
Благовест Аргиров си плаща без проблем режийните разходи

\"Ние с брат ми живеем съвсем нормален живот. Занимаваме се с бизнес, но да ни приписват цяла бизнес-империя, е пресилено. Нямам скрупули да призная, че за разлика от някои известни хора у нас ние със Светослав водим един скромен живот\", довери за вестника един от най-известните близнаци на България.

4 Коментара

Ок

преди 1 година

Много ме е яд когато чета че парите не им стигат. Само на тях ли?! Защо не се оплакваха когато вземаха хонорари на черно т. е. без данъци? Един обикновен пенсионер,който цял живот е работил и си е плащал на държавата е в същото положение но къде да ревне?!

Коментирай

Ива

преди 1 година

Точно така! В соц-а се ползваха с привилегии, за главна роля в един филм са получавали хонорар, с който да си купят апартамент. Някой от старите артисти го беше казал. Яли пили и се вселили, сега реват. Живеят в огромни апартаменти в центъра на София. Ми да ги продадат и да отидат в панелка в Люлин. Така ще си осигурят старините. И после като умрат близките им започват да реват, че държавата трябва да ги погребе. Не се отнася до всички, но има едни и същи ревльовци обикалят медиите. И Богдана Карадочева, която дава 5 магзина под наем на Витошка реве за пенсия-ненаяла се.

Коментирай

България

преди 1 година

За съжаление много хора са в същото положение в България(и млади и стари).Малък процент от хора живеят спокойно и без лишения,за другите-ежедневен стрес

Коментирай

Loca

преди 1 година

Обожавам Антон Радичев! Срахотен и много забавен! Стефан Мавродиев също много го харесвам. Старите български филми са ми любими за гледане. Пожелавам им да са живи и здрави още много години! Стига мислихте на дребно .. кой, какво и колко имал. Никой не е добре в тази държава, освен платените жени и мъже, политиците и мутрите.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.