Христо Кидиков: Останах с пръст в уста! (Музикантът обиден, че не е получил паричната награда от държавата)

897
31 Май 2021, 12:00


„Останах с пръст в устата.“ Така Христо Кидиков коментира факта, че не е получил наградата за специални заслуги от Министерството на културата. Причината за това е, че вторият списък с певци и музиканти, в който е Кидика, така и не бе одобрен в Народното събрание. И няма как това да бъде от служебния кабинет.

 

„Може и да не дочакам тези пари“, споделя Кидиков. Песимист съм. Както казват ват в Русия - има човек, има проблем, няма човек, няма проблем. Може би чакат да си отида oт този свят. И тогава чак да се гласува, че и ние да вземем нещо", коментира още Кидиков.

 

Хитовият музикант много се надява на помощ от държавата. Откакто е настъпила пандемията, Кидиков няма почти никакви участия. Следователно няма и доходи. „Кандидатствах и за помощ от съюза на музикантите. Вече над половин година чакам да получа 4000 лева. Но едва ли и това ще се случи. Трудно се издържам само с пенсия. Тя не е и висока. Много е зле положението. Но не се оплаквам. Важното е да съм здрав", споделя още пред вестника Кидиков.

 

Не за пръв път Кидиков изразява недоволството си към Министерството на културата, пише „България Днес“. През февруари той бе забравен от тогавашния министър Боил Банов. И не попадна в първоначалния списък. След като обяви, че е потресен от постъпката на Банов, министърът му се извини и го включи сред наградените. Кидиков сподели още, че не е успял да се ваксинира. Той имал записан час, но го пропуснал, тъй като имал ангажименти.

 

„Още се чудя за ваксината. Не че няма да се боцна. Само така ще се спасим от лапите на COVID. Ho съм зает. Записвам нови песни, които са част от последния ми албум. И се притеснявам да няма някакви странични реакции от ваксината. Затова ще изчакам малко. Като съм готов с албума, веднага отивам да си сложа ваксината“, зарича се Кидиков.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
мари
преди 3 седмици
0
Не разбирам какви специални заслуги,какви награди.В крайна сметка това му е било професията.Да не говорим какви привилегии имаха по време на комунизма.По тази логика хора от всички професии да искат специални награди.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени