Иван Гарелов овдовя 2 пъти за една година

23 Април 2023, 11:00


В рамките само на една година Иван Гарелов изпрати в по-добрия свят и двете си съпруги – журналистките Василка Гарелова и Донка Стамболийска. След като миналата пролет се спомина бившата му половинка Василка, преди дни долетя страховитата вест, че и втората жена на Мистър „Панорама” – радиолегендата Донка Стаболийска, е починала. Според източници на „Уикенд”, тя е издъхнала след тежка битка с рака. Само преди 2 месеца Донка бе плътно до мъжа си на тържеството за 80-годишнината му. Тогава на гостите им направи впечатление, че достолепната дама е с перука, за да прикрие следите от химиотерапията, писа "Уикенд".

 

Гарелов обичал и двете жени, за които се грижел до последно като истински кавалер. След продължително боледуване Василка, която е майка на двете му деца – Калина и Стефан, издъхна през пролетта на 2022 г. от херпес в ушите. Журналистката, която се изявяваше в печатните медии по модни теми, цели две лета се борила с проблема, но на финала била прикована към леглото. За нея се грижела жена, която Ванку, както тя наричала бившия си съпруг, наел. Легендарният водещ трудно приел загубата й, въпреки че били разведени отдавна и бил щастливо задомен за Донка Стамболийска.

Васето била студентската му любов. Макар и 2 години по-голяма от него, той решил да й предложи брак, черпейки я с лимонада. Времената били трудни, а финансовите му възможности далеч не големи. Поради тази причина и сватбата минала в почерпка с приятели и естествено, пак с лимонада.

След кончината й Гарелов бил толкова сринат, че решил да спази всички заръки на бившата си, която приживе казала, че не иска църковно опело, защото не вярва в задгробния живот. Не искала да бъде поставян и некролог на вратата в апартамента им в столичния квартал „Младост”, който журналистът й оставил след развода. По настояване на Василка на смъртта й не било дадена гласност, защото искала хората да я помнят такава каквато е, вместо да я съжаляват. Пожелала да я кремират и разпръснат в родния й край – Ботевград. На съседите й правело впечатление, че не я виждат да ходи на пазара, нито да се разхожда със сина си Стефчо, който до смъртта й живеел при нея, а след това грижите по него поела сестра му. С времето се разбрало за смъртта й...

Година по-късно със здравето забуксувала и втората съпруга на водещия – легендарният глас на БНР  Донка Стамболийска. Приятели на тв легендата издават, че Иван Гарелов й осигурил медицински консултации с най-добрите специалисти в София, допитали се и до „светила” в чужбина, но въпреки проведеното лечение резултат нямало. Ракът се оказал изключително инвазивен...

Двамата се радвали на хармоничен и дълголетен брак – семейство са от 46 години. Дните им минавали без каквито и да било скандали и препирни.

Иван се запознал с Донка по време на банкет на някогашния Комитет за радио и телевизия. Тогава все още не бил известен и го познавали предимно колегите му. Отбелязвали поредната годишнина и всички чакали да видят Тодор Живков с коя журналистка ще танцува. Това било доста показателно, защото след танца другарката веднага била повишавана или настанявана в апартаменти като за свои хора. Мистър „Панорама” седял с колеги от националната телевизия на една маса, а на съседната били журналистки от радиото. По време на програмата водещият споменал името на Донка и Гарелов веднага се поинтересувал коя е тази жена, вземаща всеки ден, точно в 12, интервюта по телефона с известни хора от областта на изкуството.

Запознали се и започнали да се срещат, макар че официално бил женен за Василка и се прибирал редовно в дома си. Тя знаела за слабостта му към женски пол, усещала, че има някоя, но в името на децата, предпочела да си мълчи и да не прави скандали.  След 2-годишни тайни срещи и забежки, Иван Гарелов предложил брак на Донка и тя приела, без да се замисля.

Пред приятели телевизионната легенда споделял, че обича и Василка, и Донка. Стамболийска била кръгло сираче и той се чувствал отговорен да се грижи за нея, да й помага. Когато решили да се вземат, тя го поканила на гости при вуйчо и вуйна си, защото живеела в тяхната къща и те я отглеждали като свое дете. Трогнат от съдбата й, Гарелов се замъкнал с вино и заек, който сготвил по ловджийски.

Роднините на Донка били впечатлени не само от кавалерските обноски на журналиста, но и от кулинарните му умения. Минало бая време и тя му признала, че не обича заешко, но в онзи ден яла заради него, та да не го обиди. Оказало се, че Иван е невероятен майстор не само на дивечови меса, но и на супите, и на яхниите. Като семейство си поделяли кулинарните задължения – той правел месата, тя - баниците.

Василка лесно склонила на развод, защото нещата между двамата не вървели. Тя била сигурна, че Ванко няма да остава без грижи нито нея, нито децата им. Така и станало, журналиста започнал да пазарува за две къщи. Водел Донка на почивки, но финансирал и екскурзиите на бившата си половинка по чужбина. Двете дами били в чудесни отношения – нещо нетипично за нашите географски ширини.

Василка решила да запази фамилията на мъжа си заради щерката и сина. Посветила се на отглеждането им и на кариерата си на моден журналист. Знаела, че 24 часа в денонощието може да разчита на бившия си съпруг за каквото и да било. И наистина, той винаги се отзовавал. Изучил Калина в чужбина и след завръщането си от Гърция, тя направила добра кариера като журналист и преводач.

Василка Гарелова така и не се решила на втори брак с друг, защото не виждала смисъл да минава под венчило.

Иван си взел своята Донка и заживели щастливо, докато смъртта ги разделила на 18 март. След кратко боледуване Стамболийска отлетя в света на ангелите. Приживе тя бе един от най-известните гласове в програма „Хоризонт” на БНР, където работи дълги години. Тя бе топ експерт по темите за изкуство, кино, театър и култура. Хората, които я познават, я определят като изключително ерудиран, но и мил и деликатен човек.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени