Изписват до дни Севдалина Спасова

23 Февруари 2022, 18:02


"Нямам търпение да се прибера вкъщи!" Това казва всеки ден Севдалина Спасова на съпруга си Валентин, с когото изпяха емблематичната песен "Сине, сине" и останаха завинаги в музикалната история на страната ни, узна HotArena.


Преди дни певицата беше настанена в болница в Дупница в проблемно състояние. "Преди месец Севдалина преживя настинка или някакъв вирус, който й оказа влияние. Направи си тест за COVID, но беше отрицателен. В един момент спря да се храни и загуби килограми. Така се случи, че й прилоша и беше настанена в болница", разказа Спасов.


Изпълнителят е изключително разочарован, че се разпространява информация, че съпругата му е изпаднала в кома, била е в много тежко състояние и му се приписват думи, без да е говорил пред медии. "Изведнъж се оказа, че се разпространяват мои думи, които не съм казал. Затова съм взел телефоните на Севдалина, за да не чете в болницата какво се пише и да не се напряга допълнително. Каза ми: "Сега сигурно информацията ще се разпространи навсякъде". Но я успокоих, казах й да не мисли за това. Истината е, че съпругата ми е в добро състояние и очакваме до ден-два да бъде изписана от лечебното заведение. Каза ми, че няма търпение да се прибере вкъщи, но е готова да изчака колкото се налага", каза още пред вестника Валентин.


Той е категоричен, че Севдалина не е в кома, в адекватно състояние е и всеки ден ходи при нея, за да се виждат и да си говорят. Поясни, че й се правят редица изследвания, които да покажат дали има някакъв сериозен проблем. Спасов смята, че вероятно неприятната ситуация е заради натрупан стрес.


"Хората на изкуството много тежко преживяхме това, което се случи в пандемията. Както имахме участия, така изведнъж бяха прекратени. Не само заради мерките, но и самите хора започнаха да се отказват дори да ни канят на частни тържества. Настанаха трудни времена и започнахме да преживяваме нещата малко повече", допълни изпълнителят.


По негови думи преди месец Севдалина си е правила профилактични изследвания, които са показали, че имунната й система е в добро състояние. "Тя се чувства добре, но искаме да разсеем всички съмнения и затова продължава да е в болницата и да се направят колкото изследвания са необходими. Нека си го кажем - на всеки може да му се случи да му прилошее", посочва Валентин.


Севдалина и Валентин Спасови поставят начало на творческата си дейност през 1988 г. по време на следването си в Академията за музикално и танцово изкуство - Пловдив. След завършването на висшето си образование той печели конкурс като преподавател в Югозападния университет в Благоевград и като оркестрант в оркестъра на радио "Благоевград". Успоредно с това е диригент на ансамбъл "Разлог". Заедно със съпругата си Севдалина упорито творят и търсят нови форми за създаване авторска музика на фолклорна основа. Златният им хит "Сине, сине" е преведен на няколко езика и е включен в световно академично издание на Чикагския университет в САЩ.


"Бяхме много приятно изненадани от успеха на "Сине, сине". Помня, че когато излезе, ни засипваха с писма. Четяхме редовете и виждахме как всеки усеща за себе си въздействието на песента. Всеки се вълнуваше за собственото си дете, други се разчувстваха, че наследниците им са заминали в чужбина или са се върнали. Свързват песента с родовата памет", заяви преди време в едно от редките си интервюта Спасов.


Тогава в разговора участва и неговата съпруга. "Един мъж ме попита какво е това вълшебство, че песента го е разплакала. Не можах да му отговаря, честно казано. Обясни ми, че когато я е чул за пръв път, е имал чувството, че е писана за неговия син. Това е важното - всеки човек приема тази песен като своя. Усеща я, както ние я усещаме. Това е песен не за сина, а за детето. На мен баба ми ми казваше "ела, сине", а не "ела, дъще" или "ела, внучке". Това е образът на детето, което ще продължи рода. Факт е, че "Сине, сине" присъства на всяко тържество, независимо дали има жив оркестър или диджей. Въпреки че се промениха ценностите през годините, радващо е, че песента продължава да я има", сподели Севдалина, пише Галерия.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени