Жената на Брендо разпродава бизнеса и напуска България

05 Януари 2019, 11:25


С личен шофьор и лъскав джип гази в софийските преспи бившата жена на наркобоса Евелин Банев – Брендо, видяха папараците на „България Днес“.

Повод за обиколките на Моника Добринова са уреждане на формалностите около продажбата на легалния й бизнес, твърдят хора от подземния свят. По думите им след финала на сделките Добринова смята да напусне страната. На тайно място в чужбина от няколко месеца е и Брендо, който си плю на петите, малко преди да бъде осъден на шест години за пране на 21 млн. лева. До края на април 2018-а Брендо се разхождаше необезпокояван в София, макар по това време да имаше още две присъди за трафик на дрога – 20г. затвор в Италия и 10 г. решетки в Румъния. Като капак на всичко Брендо успя да прехвърли и легалния си бизнес на регистрирана в Кипър офшорка. Сделката на практика скъса следите около богатството му, без да има пречка то да бъде управлявано от подставени лица.

За подобни намерения подсказват и действията на бившата му съпруга Моника. Миналата година тя е внесла искане за запор на фирми и семейни имоти на стойност 22 милиона лева, както и за 6 милиона в банкови сметки.

В искането не е включен модният бизнес на Добринова, който тя прехвърли на свои близки. Самата сделка става дни преди искането за запор на фирмата от антикорупционната комисия. Така фирмата „Монай Криейшънс“ преминава в ръцете на Ана Хадам и Румен Георгиев, показва справка в Търговския регистър. Наред с Моника и Хадам изскача покрай бизнеса на съпругата на Брендо. Младата дама официално се води сред акционерите във фирма купила столичния хотел „Рила“. След тази сделка Моника успешно прехвърля акциите си в „Конте Плюс“ на дизайнерката Здравка Радева малко преди да запорират имуществото й.

След сделката с модните фирми съпругата на Брендо остава собственик само на дружеството „Б.М.А. Трейдинг“, чиито акции са запорирани. Фирмата е създадена от Банев и чрез нея той построява хотела „Ле Фльор“ на бул. „Витоша“. Поле сградата е прехвърлена на офшорка, а „Б.М.А. Трейдинг“, изпразнена от съдържание.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ева
преди 4 години
0
Бос от Пловдив???От град Раковски е този господин.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
MEGZ
преди 4 години
-1
I liubovnicata na Brendo MEGZ se preorientira kym bos na transporta v Plovdiv. Qvno vlastite zdravo sa go natisnali
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени