Кипърският бизнесмен, който води 20 съдебни дела с Радост Драганова, вдигна къщата в Бояна за 4 млн. евро

10 Март 2019, 11:00


Кипърският бизнесмен Харис Кунтурис е собственик на разкошния дом в полите на Витоша, чийто снимки наскоро се появиха в авторитетния „Ню Йорк таймс”, в публикацията „На лов за имоти в България”, видя HotArena. Неговата фирма „Мор блу” е изградила луксозната къща в Бояна, която се оценява за близо 4 млн. евро. Тя обаче не се продава, а само се дава под наем, уточниха запознати.

Приказният имот на кипъреца в Бояна е отправна точка, от която в „Ню Йорк таймс” се анализира имотният пазар в България. Авторите подчертават, че сградата на Кунтурис има отлично разположение до Витоша, Боянската църква и Ботаническата градина. Описан е подробно и изисканият интериор на дома.  В обзора на имотния пазар в страната изводът е, че клиенти от чужбина имат интерес към къщи и апартаменти у нас с инвестиционна цел. Авторите обясняват също, че новото строителство тук се развива благодарение на ниските лихви.
Самият Харис Кунтурис, чийто имот стана главен герой в текста,  живее в България повече от 20 години. Сблъскал се е обаче и с някои тъмни страни на бизнеса в страната.

Той дебютира в медиите преди време покрай разправиите си с популярната тв водеща Радост Драганова. Преди години те правят парк за зелена енергия в Брезнишко. Общият им бизнес обаче приключва през 2016 г., когато фотоволтаикът започва работа и вече излиза на печалба. Кипърският инвеститор с изненада разбира, че вече не е съдружник в производството на зелена енергия, въпреки че не е имал никакво намерение да напуска печелившата фирма и да закопава стотици хиляди евро, които е вложил в съоръжението. Започва съдебна битка, за да върне парите си, които е инвестирал в соларния парк. В момента съдебните му дела с Драганова са 20, пише "Уикенд".

По едно от тях на първа инстанция Кунтурис осъди фирмата „Солар енерджи съпорт”, свързана с Радост Драганова и нейния зет Венцислав Гоцев, да му се заплатят 400 000 евро, дадени от него за изграждане на фотоволтаика. Решението е на Градския съд и опонентите му вече обжалват в Апелативния.
Съдебната одисея на кипърския инвеститор се наблюдава под лупа от дипломати и политици от България, Кипър и централата на ЕС в Брюксел. Въпреки това първото дело, което Кунтурис завежда, е разпределено при съдия Елка Пенчева в Търговското отделение на Градския съд и процесът не тръгва с години. Висшият съдебен съвет уволни скандалната съдийка, която беше забатачила стотици дела, сред които и това за соларния парк.   
Така историята на Харис Кунтурис за съжаление не опира само до публикацията в „Ню Йорк таймс”. Въпреки всичко преживяно кипърският инвеститор няма намерение да напусне страната, както впрочем сториха не един и двама чужди граждани, сблъскали се с местните бизнес нрави.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фандък
преди 3 години
0
Тази Драганова, голям боклук. До който се докопа, гледа да го завлече.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
гладна курва
преди 3 години
0
ТАЯ БАТЕ... ЗА ПАРИ И С КОНЧЕ и с КУЧЕ ЩЕ СЕ ЧУКА! БОКЛУК Е ОТ ДЕТЕ!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени