Кои са най-добрите покер играчи?

585
17 Юли 2020, 13:00


Много хора обичат покера, макар че хазартът е смятан за порок. Фенове на залаганията с карти, има не само в България, но и по целия свят. Съществуват обаче играчи, които правят разликата със своите уникални подвизи в различните покер турнири. Искате ли да разберете как се казват те и какви са успехите им? Ако отговорът е положителен, прочетете тази интересна статия.

Джони Мос

Първото издание на най-престижния турнир „Световните серии по покер“ през 1970 г. е спечелено от Джони Мос, който е избран от общо седем състезатели. По онова време турнирът се провежда в казино, в Лас Вегас, а Мос, демонстрира наистина завидни качества. На 63 години този човек показва, че е способен да надиграе много по-млади състезатели от него и влиза в историята на WSOP и през 1979 година заслужено стига до „Залата на славата“.

Стю Унгар

Унгар е познат с това, че е най-младият победител в Световните покер серии. Той печели турнирът през 1980 г. , но освен покера, младият по онова време играч има големи постижения на Тексаски покер и Блекджек. Поради факта, че Стю печели най-големия покер турнир на ранна юношеска възраст, той получава прякора „Хлапето“, който му е останал и до ден – днешен. До края на шеметната кариера на играча, е изчислено, че печалбите му възлизат на впечатляващите 30 милиона щатски долара.

Ванеса Селбст

Само на трийсет и три години, родената в Бруклин Ванеса Селбст лесно може да бъде наречена най-добрата покер състезателка в света. Селбст се нарежда №1 в списъка на най-печелившите жени в покера и е на 41-рво място, в ранглистата за всички времена. Тя може да се похвали с три WSOP гривни, осем финала на световните серии и много други победи. Младата дама се превърна в телевизионна звезда и днес всички, които се интересуват от покер я познават.

Дейвид Едуард Рийз

Американският покер играч Дейвид Едуард Рийз, известен като Чип Рийз, се смята за най-големият победител в кеш игрите на покер. Той грабва три гривни от Световните покер серии, а през 1978 година спечели 19,200 долара на Seven-Card stud split. Всички тези успехи говорят красноречиво, че Дейвид Едуард Рийз е покер играч на всички времена, като това е потвърдено от всички експерти в хазартните игри и залаганията към днешна дата.

Фил Айви

Фил Айви е сравнително скорошно попълнение към покер аристокрацията, но вече се смята за една от легендите на играта - свидетелство за многобройните отличия и огромното богатство, което той е изградил през последното десетилетие. Айви е едновременно връщане към миналото и напълно съвременен професионалист.Айви печели първата си златна гривна от WSOP през 2000 година, но няколко години по-късно прибавя още седем трофея в колекцията си. Младият играч става победител и в турнирите, в Монте Карло и World Poker Tour, което допринася за драстичното увеличение на банковата му сметка. Фил се замесва и в скандали с големи банкроли в Тексаския покер и корпорации, които се конкурират с него. Заслужено обаче поставяме играча в списъка ни с топ състезатели.

В обобщение

В нашия списък с най-добри покер играчи влизат две различни поколения – млади и стари. Това не е официална извадка на топ комарджиите, но показваме имена, които ще се помнят дълги години напред. Ако проследите внимателно написаното ще видите, че става дума все за играчи постигнали успехи в големия турнир – Световните покер серии. На база спечелените златни гривни и огромни наградни фондове, подредихме тези имена специално за вас. В крайна сметка не трябва да се опитвате да повторите постиженията на горе посочените покерджии, тъй като при тях е сработил късмета, който може да не Ви връхлети. Ние имахме за цел да Ви разкажем една интересна история за хазарта и се надяваме, че сме постигнали успех.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени