Алекс Сърчаджиева: Простих на баща си Йосиф! Ще се радвам, ако дойде да ме гледа в публиката

https://hotarena.net/laifstail/aleks-sarchadjieva-prostih-na-bashta-si-iosif-shte-se-radvam-ako-doide-da-me-gleda-v-publikata HotArena.net
Алекс Сърчаджиева: Простих на баща си Йосиф! Ще се радвам, ако дойде да ме гледа в публиката

Александра Сърчаджиева, която за своите 38 години премина през големи житейски катаклизми, намери сили да прости и да преглътне обидата, нанесена от биологичния й баща Йосиф Сърчаджиев, узна HotArena.


За никого не е тайна, че талантливата актриса през целия си живот е била отхвърлено дете, била е само на 1 годинка, когато Йосиф изоставя бебето и майка му - покойната вече актриса Пепа Николова.


За отношенията им или по-скоро липсата на такива Алекс разказва в своя моноспектакъл \"На живо\". Нужна й е била година и половина, за да се осмели за разкаже живота си и изпитанията в него на сцената.


\"Баща ми е жив човек, който върви по своя път. Нещата, които разказвам за него, са разказани по възможно най-деликатния начин. Аз не го обиждам. Всеки има своя история, всеки решава как да изживее живота си. Простила съм всичко на баща ми. Знам, че това е неговият избор и нямам право да му се сърдя. Неговите очи няма да ги видя в пубиката, нека бъдем реалисти, да не хвърчим в облаците. Разбира се, че съм сигурна в това, аз съм здравостъпил човек на земята. Но, ако дойде да ме гледа, бих се радвала. Може да разбере много неща за мен\", призна Сърчаджиева в \"Преди обед\".


Дъщеря й София все още не е гледала представлението й, не защото не иска, а защото майка й всячески се опитва да отложи този момент в бъдещето. \"Бях категорично против да го гледа. Тя имаше толкова силна връзка с Иван. Виждам хората как се вълнуват от това, което разказвам. Затова знам, че много ще плаче за баща си. За крехките си 10 години толкова сълзи изплака, че искам занапред да плаче само от щастие\", добави Александра.


Представлението й се разва на огромен успех, а датата за края на месеца в Сатиричния театър вече е разпродадена. Освен на признанието, което получава от своята публика, Сърчаджиева е благодарна и приема с огромно вълнение оценките на играта й от големите Мариус Куркински и Цветана Манева.


\"Във Варна ме глада Мариус, този гений. Аз не знах, че ме гледа. И когато го видях, страшно се развълнувах. Той дойде, хвана ме за ременете и ми каза, че това, което правя е революционно и не е предполагал, че актьор не само от България, но и по света, може да направи подобно нещо. Гледа ме и голямата Цветана Манева - велика актриса. Тя ми каза, че създавам революция в българския театър и правя ново течение, наречено \"Документален театър\". Каза ми, че дори не си давам сметка за това, което правя\", сподели още актрисата.


\"Година и половина ми отне да се осмеля за направя този спектакъл, да поподна на точните хора - режисьора Шошо и Яна, който застанахме зад мен, сценографа Фичо, Радена Вълканова, която ми помага на сцената по брилянтен начин. Действието се развива в тв студио, в което отивам на интервю. Благодарна съм, че това нещо ми се случва. Преди представление не спя, в главата им настава каша от емоции. Това е вид терапия за мен, но и терапия за публиката. Всеки припознава себе си, всеки открива някаква своя история - всички преминаваме през любов, загуба, деца, мъже, родители... Под сцената виждам много очи, които ме гледат с огромна любов. Благодаря\", заяви емоционално Сърчаджиева, пише Ретро.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.