Калин Терзийски за присъдата си: Осъдиха ме, обиден съм!

https://hotarena.net/laifstail/kalin-terziiski-za-prisadata-si-osadiha-me-obiden-sam HotArena.net
Калин Терзийски за присъдата си: Осъдиха ме, обиден съм!

Осъдителна присъда за 1 лев получи писателят Калин Терзийски по делото, което заведе срещу него Елена Хайтова, дъщеря на класика Николай Хайтов, научи HotArena. В свое телевизионно интервю преди няколко години Терзийски определи Радичков и Хайтов като слуги на Тодор Живков и това засегна децата му. Елена Хайтова сподели пред медиите, че ще поиска само един лев обезщетение от писателя, защото за нея били важни не парите, а осъдителната присъда за писателя.

Терзийски отхвърля изцяло претенциите на дъщерята на автора на \"Диви разкази\". Той твърди пред \"България Днес\", че се чувства обиден на българската съдебна система, защото на първа инстанция е бил оправдан, но Върховният съд отменил това решение.

\"Познавахме се с Хайтов и въпреки че сме имали леки сблъсъци, сме разговаряли с него. Като малък много обичах една негова детска повест - \"Ламята\", признава авторът на \"Любовта на 35-годишната жена\".

Въпреки осъдителната присъда писателят е категоричен, че делото е завършило с неговата морална победа.

\"Хайтови не дойдоха на нито едно от разглежданията. Нито пожелаха през всичките тези години да разговарят с мен. Но много писатели и хора от литературните среди ме защитиха\", каза още бившият психиатър.

По думите му той е имал двама много добри адвокати, но за съжаление българската съдебна система само е разкрила истинското си лице с това решение. \"Първоначалният иск на Хайтови към мен беше за 10 000 лева. За съжаление не се вдигна достатъчно шум около това дело, медиите не направиха истински дебат. Обиден съм\", не крие разочарованието си Калин Терзийски.

\"Материалното никога не ме е интересувало! Но не мога да приема тези, които отричат Николай Хайтов като писател и казват, че е бил блюдолицез на Тодор Живков. Напротив, той винаги е бил на страната на своята правда, която е защитавал със зъби и нокти\" - казва от своя страна дъщерята на писателя Елена Хайтова.

Терзийски е на друго мнение.

\"Живеем в страна, в която кажеш ли, че някой прави свирки на властта, изведнъж се хващат за вулгарния ти език\", възмущава се писателят.

1 Коментара

Великата Яна Язова

преди 1 година

Гледай да не ти клъцнат нещо от тялото като на великата Яна Язова!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.