Кирил Петков пръсна 400 бона за най-голямата си дъщеря

https://hotarena.net/laifstail/kiril-petkov-prasna-400-bona-za-nai-goliamata-si-dashteria HotArena.net
Кирил Петков пръсна 400 бона за най-голямата си дъщеря

400 000 лв. е пръснал Кирил Петков за светлото бъдеще на най-голямата си дъщеря.

О
бразованието на Ванеса в един от най-престижните университети в света и коства на баща й крупната сума. До няколко месеца предстои девойката да се дипломира в специалността \"Биомедицинско инженерство\" в университета в Ню Йорк. Справка показва, че годишната такса за обучение там възлиза на 30 600 долара,  или близо 54 хиляди български лева. Това е сумата, която включва единствено и само семестриалната такса. Извън нея остават всички лични и битови разходи, които има всеки студент. Ванеса следва в Ню Йорк от 2018 година насам. Освен сумата за таксите към ВУЗ-а допълнително й осигурявал пари за луксозна квартира, живот и забавления.

Преди да кандидатства в Щатите, в продължение на една година Ванеса била изпратена от родителите й в Канада, за да се подготви за обучението на английски език и да се адаптира да бъде далеч от семейството си сама на друг континент. Тя била ученичка в частното училище Сейнт Майкълс,  което се намира в Саанич,  най-голямата и най населена община в областния столичен район и остров Ванкувър. Ванеса е живеела в интерната към училището до завършването й . Престоят ти там в рамките на една година струва 64 000 долара на семейния бюджет, Или около 112 хиляди български лева.

 Преди да замине за чужбина, щерката на Петков учила в столичната математическа гимназия. От малка баща й я насочил към точните науки.  Той стоял и зад избора на специалност за висшето образование. Неслучайно настоявал да учи за биоинженер, тъй като е  известно, че притежава компания за пробиотици, хранителни добавки, в която са необходими точно такъв тип специалисти.  Очевидно плановете му са били да я приобщи към семейния бизнес, но Ванеса се дърпала и настоявала, че ще се занимава с  изкуство. Имала идея да прекъсна образованието си и да замине за Флоренция, където да пише книга. Баща й обаче порязал мечтите, като заявил че в такъв случай няма да я издържа и ще се наложи да работи като сервитьорка, за да се препитава.

 Дипломирането на премиерската щерка вече чука на вратата. Тя междувременно не си губи времето и вече създава свой бизнес. Ванеса основала компанията VP Circuits  със седалище София, в която противно на очакванията няма нищо общо с биоинженерството и науката, а извършва медийни и рекламни услуги, писа „Ретро“.

1 Коментара

А някои деца ходят без стотинки на даскало

преди 2 години

Този свят е гаден, несправедлив, непоносим. С честен труд св умира от глад, честна дума.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.