Кирил Петков семейно на филм за Боян Петров

https://hotarena.net/laifstail/kiril-petkov-semeino-na-film-za-boian-petrov HotArena.net
Кирил Петков семейно на филм за Боян Петров

\"Боян Петров остави най-голяма следа в хората, в мислите на неговите колеги. Той бе несломим дух с постижения, с непримиримост и всички ние трябва да се борим за неговите каузи, да продължим напред\".

Това каза след премиерата на филма за Боян Петров \"Отново съм тук\" спряганият за премиер на страната Кирил Петков. 41-годишният възпитаник на Харвард бе на представянето на филма за алпиниста заедно със съпругата си - канадката Линда, и трите си дъщери. Петков участва в лентата на Поли Генчева с опита си за спасяване на Боян Петров.

 

\"Екипът

Екипът се снима пред постера на лентата

 

\"Последният полет с вертолета - качихме се на близо 7600 метра височина и прелетяхме над пътеката на около 30 метра от горе до долу. Със собствените си очи за последен път прегледахме целия път и видяхме, че няма следи от Боян. Кацнахме и тогава решихме, че просто оттук нататък надежда няма, но с едно чувство, че пък всичко е възможно... Което можеше да бъде направено, за да се опитаме да го намерим, беше направено\", спомни си Петков, който участва в акцията по издирването на алпиниста заедно с баща си Петко. Опитът за спасяване на Петров струва 65 000 долара и е финансиран от приятелите му и жената до Боян - Радослава Ненова.

 

\"Алпинистът

Алпинистът Дойчин Боянов - най-добрият приятел на Боян, разказа за него

 

На представянето на филма присъстваха и колеги на Петров - най-добрият му приятел - алпинистът Дойчин Боянов, сестрата на Боян Петров, както и дъщеря му - Тея. 21-годишната девойка, която от 13-годишна живее в Швейцария, дойде специално за премиерата.

 

\"Дъщерята

Дъщерята на Боян – Тея, бе специалният гост на събитието

 

\"Баща ми ме направи силно момиче. Няма да забравя как ми разказваше, че когато представял \"Първите седем\", е подписвал стотици книги за читателите си. С всеки от тях се е стараел да си поговори и да му напише персонално послание. И нито едно не се е повтаряло, защото всъщност е искал да остави частица от себе си във всеки. Горда съм с него и много ми липсва. Сега искам да го запозная с приятеля си, да му разкажа как минават моите изпити по клинична психология, да говорим за живота. Но уви... го няма\", разплака се Тея Петрова при спомена за баща си.

 

\"Сестрата

Сестрата на Боян също присъства

 

През май 2018 г. Боян Петров остана завинаги под 11-ия си осемхилядник - Шиша Пангма. Преди това той преодоля физическите си заболявания - два пъти рак, диабет и катастрофа, в която за малко не оцеля, но изкачваше върховете без кислородна маска.

3 Коментара

ОСМАН БЕГ

преди 2 години

Продължава кариерата си в Националния природонаучен музей при Българската академия на науките в София, в края ѝ в Отдел, Безгръбнач-нO живот-нO :)

Коментирай

ОСМАН БЕГ

преди 2 години

КРАСТАВИТЕ ПСЕТА ПРЕЗ 9 БАИРА СЕ НАДУШВАТ ;)

Коментирай

ОСМАН БЕГ

преди 2 години

МНОГО ПОЗДРАВИ НА ХАШОГИ! ШИБАН ИДИЪТ.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.