Най-скъпите коли на БГ богаташите: Ваньо Алексиев с Lamborghini за 7 млн. лв., Вълка крие Bugatti Veyron за 2 млн. евро, Гущерова юрка Maybach

https://hotarena.net/laifstail/nai-skapite-koli-na-bg-bogatashite-vanio-aleksiev-s-lamborghini-za-7-mln-lv-valka-krie-bugatti-veyron-za-2-mln-ezhro-gushterova-iurka-maybach HotArena.net
Най-скъпите коли на БГ богаташите: Ваньо Алексиев с Lamborghini за 7 млн. лв., Вълка крие Bugatti Veyron за 2 млн. евро, Гущерова юрка Maybach

Lamborghini за 7 милиона лева е претендент за най-скъпата кола в България.

Луксозното возило се появи на снимка в социалните мрежи, на която се вижда как е качено върху автовоз със софийска регистрация. От модела Lamborghini Sina се произвеждат в ограничен тираж 1 63 бройки от две години, като едната вече е притежание на богат българин. По неофициална информация именно това Lamborghini е собственост на бизнесмена Ваньо Алексиев. Доскоро той караше най-скъпата кола в България Bugatti Chiron за 5 милиона лева, но през миналата година я обяви за продан и постави цена от 3 милиона евро.

Уникална кола кара и Румен Гайтански- Вълка. Автомобилът не е нова придобивка в автопарка на Гайтански, но той много рядко го кара в България. Прословутият Bugatti Veyron струва близо два милиона ервро и е поръчан още през 2006 година директно от завода. Колата разполага с невиждани екстри и е смята най-бързата кола в света. За компанията производител това е лимитиран модел. Произведени са само 400 бройки. Колата се смята за най-ценното бижу сред автомобилите на Вълка и дори султанът на Бруней не притежава този модел. Именно затова Гайтански не я кара в България, не са я виждали и най-близките му приятели. В последствие Гайтански подкара великолепен Ролс-ройс.  Джипът Кулинан е кръстен на най-големият  диамант в света, открит в началото на миналия век, чиято стойност се приравнява на 94 тона злато.

Преди шест години Камен Балбузанов-Куката беше видян да кара супер мощно Ламборджини модел Авентадор, за което можеха да му завидят най-заклетите ценители на автомобили. Проверка на „България Днес“ установи тогава, че конкретният модел може да достигне до цена 850 хиляди лева зависимост от екстрите, с които разполага.

В луксозен Maybach се вози Светлана Гущерова. Моделката сама шофира скъпото возило, което заедно с екстрите може да надхвърли половин милион.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.