Виктор Калев глези майка си със скъпи екскурзии

https://hotarena.net/laifstail/viktor-kalev-glezi-maika-si-sas-skapi-ekskurzii HotArena.net
Виктор Калев глези майка си със скъпи екскурзии

Актьорът Виктор Калев предизвика истински фурор в социалните мрежи, публикувайки снимка със своята майка Спаска. Комикът трогна последователите си с признание към своята родителка, която преди да се пенсионира е била сред най-добрите учителки по математика в Златоград. През годините съм благодарил на много хора - и на онези, които не са заслужавали, забравяйки най-заслужилите. Днес благодаря на майка ми. Без повод!“, написа Виктор.

След смъртта на баща му Нанко, който бил началник в рудник,  през 2010 г. майката на актьора останала най-близкия му човек. Макар да е невероятно забавен в скечовете и брилянтен в имитациите, комикът не крие, че полага огромни усилия, за да прикрива страданието си. И до днес Виктор не можел да преодолее загубата му. Съкрушен от смъртта му, преди години Калев дори посетил столичен ясновидец, пред когото излял мъката си. Виктор се изповядал, че изпитва вина за това, че не е бил настоятелен пред татко си и не го е принудил да се оперира, за да спаси живота му. През пролетта на 2010 г. Нанко Калев внезапно починал от инфаркт.

Днес Виктор е най-голямата гордост на родния Златоград, на който е почетен гражданин, но се прибирал в родния си дом от дъжд на вятър. След раздялата си със Слави Трифонов, Калев направи биографичния си моноспектакъл „Грамофонът“, с който заработва рекордни хонорари. Близки до актьора споделят, че той бил изключително практичен и финансово добре ориентиран. Затова и не харчел излишни пари. С първите си спестени пари комикът си купил собствен дом в столицата, но  е благодарен на родителите си, че дълги години са изплащали кредит, за да построят 3-етажна къща, в която Виктор има един етаж.

„Мен ме няма там, но чакам майка ми да ми отвори вратата. Моля се само за здравето на близките ми, роднините ми, приятелите ми... Искам да ги виждам по-дълго. Родителите ни си отиват един по един и слава Богу, че ние не сме преди тях. Моят татко вече го няма и ми липсва, когато си отида в Златоград. Виждам само снимки. С него си отиде детството ми, отидоха си неговите уроци, които съм получавал. Сърцето ми се счупи. Остана наполовина пълно. Но хората нали казват, че с времето всичко се натаманява? Откакто той си замина, оттогава не мога да се разплача. Нищо не може да ме разплаче. Нищо не може да ме обиди, не може да ме натъжи толкова, колкото това, че той си замина. Като че ли станах по-силен. Оттогава вярвам, че Господ си прибира хората, когато трябва“, заявява емоционално актьорът.

Виктор се упреквал, че улисан в работа, все не е намирал повече време за най-близките си хора. За да компенсира отсъствието си, сега комикът глезел майка си Спаска с екскурзии в чужбина. Пенсионерката категорично отказвала синът й да я подпомага финансово, затова Виктор я записвал на организирани пътешествия до различни дестинации из Европа.

Само 2 месеца преди баща му да почине, Спаска и Нанко Калеви гостуваха в „Шоуто на Слави Трифонов“. Родителите му разказаха как са се запознали – на забава с танци на рокендрол, валс, танго, румба, фокстрот и песни на Джони Холидей и Елвис Пресли. Любовната искра между тях пламнала по време на танците. След една година се оженили. Тя била на 19, той – на 23 години. Сватбената им снимка още стояла над спалнята им.

Виктор се родил 6 години след брат си или 7 години след сватбата. Бил много кротко дете. Наследил артистичния си талант от баба си. Двамата имали много силна връзка и огромно доверие един към друг. Такова, че Виктор Калев получил разрешението й да се учи да подстригва на нея.

„Исках да правя готини прически на съучениците си. И я подстригах като пънкарка - обръснах я отстрани и отзад. Известно време излизаше само със забрадка, милата. Малко чепата беше, но се разбирахме чудесно“, разказвал е Виктор. В училище събирал съучениците си, за да им пее и свири на китара. Имитирал учителите, а веднъж докато се забавлявали, влязла негова учителка и оттам нататък започнал да участва във всякакви училищни тържества, ходил дори на Детската асамблея „Знаме на мира”.

За да не влезе в казармата, по настояване на родителите си, Виктор кандидатствал химия. Майка му и баща му не го подкрепяли да учи във ВИТИЗ. Още от 9-годишен Калев знаел, че един ден ще стане артист и то известен. Дори заявил на родителите си, че няма смисъл цял живот да изплащат кредита за къщата, която строят, тъй като ще живее в София. Те обаче били непреклонни, че актьорството не е за него. Притеснявали се, че артистите водят бохемски начин на живот и се женели по 4-5 пъти., писа Уикенд.

Още след първата седмица Виктор разбрал, че химията изобщо не е за него и решил да се прибира в Златоград. Майка му Спаска обаче му се скарала, тъй като с баща му почерпили целия град за студентството му. „Абе, разбери последен съм, много съм тъп!”, опонирал я Виктор, но майка му настоявала, че един ден последните ще станат първи. След първия семестър Виктор напуснал университета, без да каже вкъщи. Имал три двойки и една тройка. За тройката помолил един професор по физика: „Моля Ви, издържат ме наш`те. Не ми е удобно, само двойки да имам!” Професорът склонил само при условие, че Виктор ще обещае никога повече да не учи тази дисциплина.

После Калев декларирал вкъщи, че наесен ще опита само веднъж във ВИТИЗ и, ако не го приемат, ще се върне да работи в Златоград. Наесен Виктор бил приет във всички специалности във ВИТИЗ и завършил с отличен.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.