Легендарният Димитър Пенев се бори с фатална болест! (Стопи се заради тежки здравословни проблеми)

469
27 Октомври 2021, 17:00


Легендарният треньор по футбол Димитър Пенев се бори с тежък здравословен проблем, научи „Галерия“ от свои източници в спортните среди. Това е и причината Пената да отслабне толкова много през последните месеци. Болестта му е сериозна, а лечението - дълго и тежко. Тръгнаха слухове, че чичо Митко, както го наричат приятелски във футболните среди, се е стопил заради проблеми с алкохола, но негови близки са категорични, че от поне десет години легендарният стратег от Мировяне не близва никакви твърди напитки, а само на празници си позволява по чаша бяло вино.

 

Въпреки изпитанието, през което минава, откривателят на някои от най-големите ни таланти във футбола но е загубил прословутото си чувство за хумор и силния си дух.


Вярва, че ще пребори коварната болест и се старае да живее както преди. Не спира да дава интервюта за различни телевизии, като особено активен беше по време на Конгреса за избор на президент на БФС.

 

Пенев участва и в новата кампания на Българския спортен тотализатор, а през лятото се снима е реклама с участието на големия Христо Стоичков и Славчо Пеев. Във видеото актьорът е почти безмълвен, а Ицо се обръща към Чичо Митко, който допринася изключително много за голямата слава на България на световното в САЩ през 1994 година.

 

През юли Пената отбеляза своя 76-и рожден ден тихо и скромно с най-близките си в дома си и столичния квартал „Изток“.

 

Преди години пък стратегът от Мировяне лежа във Военномедицинска академия заради проблеми със сърцето, а оттогава се поддържа постоянно с лекарства. Откакто ги взема обаче, се чувства по-добре. Той и не спира да работи. Когато е в София, денят му минава на стадиона на ЦСКА, върши си задачите и гледа мачове.

 

През лятото всеки ден е в родното си село Мировяне, където по думите му преспива, защото гледа стока. „Имам си пъдпъдъци и зайци. Подарявам ги на приятели, но много се грижа за тях. Като деца ги гледам. Имам си любим специалитет и това е патладжан, пълнен с месо от пъдпъдък. Много е вкусно! Привързан съм към животните си“, признава треньорът, припомняйки си, че цял живот е имал животни, за които се е грижил.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени