Лейди България напуска страната: Реших да се преместя да живея в Бали!

07 Март 2023, 13:06


"Реших да се преместя да живея в Бали! През целия ми живот, дори преди да отида на това място, вярвах, че съм родена да живея там. Откакто съм се върнала, всеки ден сънувам острова и вярвам, че ще заживея там за постоянно. Още следващата зима със семейството ми решихме да се преместим в Бали. Дори избрах училище за сина ми."

Това сподели пред "България Днес" Лейди България 2022 Мария Бойчева. Преди броени дни красавицата се завърна на родна земя от екзотичния остров, където прекара един месец.

"За две седмици организирахме цялото пътуване и тръгнахме. Още в момента на пристигането видях магията на Бали. Въпреки бедността си хората там са много позитивни и благодарни. Всички ни се радваха, а улиците им са много по-подредени и чисти, отколкото в България", разказва Бойчева.

Мария каза, че на острова се е запознала с много местни хора, сред които и българи. С тях е обменила ценен опит и е създала много приятелства.

Красавицата храни слонове
Красавицата храни слонове

 

"Цялата им култура е уникална. Когато някой в Бали умре, те се радват, защото вярват, че той отива на по-хубаво място, и казват, че ще се прероди. И преди това вярвах в прераждането, но в Бали се уверих още повече. Сигурна съм, че в предишния живот съм имала нещо свързано с този магически остров", разказа Бойчева. Най-силен отпечатък в съзнанието на Мария са оставили посещението на храма "Тирта Емпул" и срещата й със слоновете.

 

 

Лейди България Интернешънъл 2022 Мария Бойчева: Огромни глоби за спекулантите!

 

"Този храм е с течаща вода, в която влизаш, за да се пречистиш. Водата там има силна и целебна енергия. Хората ходят в светилището, когато имат здравословен проблем. Нашият шофьор ни разказа, че е бил с много сериозни болести и никакви лекари не са могли да му помогнат. Излекувал го е храмът", удивено сподели красавицата.

Една от най-големите атракции в Тайланд са слоновете и възможността да се доближиш до тях. Много родни знаменитости показаха снимки, на които къпят или хранят слонове. Мария разказа за нейните преживявания с огромните животни.

"Хората сме много забавни за слоновете. Те обичат да играят с нас. Докато хранихме слончетата, ме беше страх заради огромната им уста. Мислех, че ще ми отхапят ръката, но слоновете са много интелигентни животни. Дори си бутнах ръката в устата на слона, за да му пипна езика. Това е едно от най-силните ми преживявания", каза Мария и допълни:

"Докато хранехме слоновете, към нас пристъпи малкото слонче и всички възрастни животни започнаха да издават плашещи звуци и тръгнаха да тичат към бебето. Земята се разтресе и туристите много се стреснахме. Оказа се, че е нормално, когато идва малкото слонче, всички големи да правят кръг около него, за да го предпазят".

Бойчева пречисти душата си
Бойчева пречисти душата си

Според Бойчева животът в Бали е много по-спокоен и достъпен от този в България. "Една от причините, които ме карат да се преместя в Бали, са цените. В България всичко поскъпва и става непоносимо. Разходите, които ние имаме в родината, са прекалено високи в сравнение с острова. Животът, който ни предлага България, не отговаря на цените. В Бали посетихме най-луксозните барове и там ни искаха 200 лева консумация за 7 човека. В София същият клас барове въвеждат минимална консумация 100 лв. на човек. Разликата в цените е огромна", категорично заяви Бойчева.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Vapros
преди 3 седмици
0
A kakvo shte raboti kato otide tam? ???? Po kakav nachin shte si izkarva parite, ta dori I da e po-evtino of tuka, ne e bezplatno?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
джейсън
преди 3 седмици
0
да не се и връща!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени