Геро остана без приятели в кризата (Актьорът не иска вече да играе в театъра)

https://hotarena.net/lubopitno/gero-ostana-bez-priiateli-v-krizata HotArena.net
Геро остана без приятели в кризата (Актьорът не иска вече да играе в театъра)
Герасим Георгиев-Геро дълго време се справяше някак с натоварения си график, узна HotArena.


Толкова, че в един момент умората вече много започна да му се отразява. И как иначе, след като Геро работеше буквално без почивен ден, почти постоянно – до пълна изнемога.


Той е познат от бившето предаване „Господари на ефира”, което днес е онлайн платформа. Снимаше се в доста формати на продуцента Магърдич Халваджиян – комедийното предаване „Пълна лудница”, сериала „Полицаите от края на града”, а в музикалното състезание „Маскираният певец” бе един от детективите. Освен това играеше в театъра доста усилено. Последната премиера на представление, в което участваше, бе „Зорба” в „Малък градски театър”. В актуалната ситуация, дори да се възобнови с някакви мерки работата на артистите, Геро си дава сметка, че няма как да играят „Зорба”, защото са много хора на сцената. Според него ще се играят по-камерни представления.


„Точно, когато излезе „Зорба”, бях натрупал сериозна умора. Е, не съм си пожелал да си почивам чак два-три месеца, но... Може би тази ръчка трябваше да се удари в един момент, защото беше станало наистина натоварено”, споделя симпатягата. Актьорът, който на 10 юли ще празнува 46-тия си рожден ден, мислел, че ще си почине малко и после ще се завърне. Уви, няма как. Все пак е убеден, че нещата ще се оправят. Работата е там, че е загубил вдъхновение и мотивация да играе на театрална сцена.


И преди Геро, който в момента участва в поредицата „Господари на уеба” в онлайн формата на бившето предаване „Господари на ефира”, е намеквал за неудовлетвореност от случващото се в артистичните среди у нас. По-точно е изтъквал, че пазарът ни е малък, а трудът на актьорите е много експлоатиран и не добре платен. Ако можело да взимат минимално пари. Популярността, разбира се, налага други параметри на заплащане. Това пък коства преумора, работа без почивен ден, което се отразява на здравето и времето, прекарано със семейството, дори и на празници. И все пак Геро е говорил общо за гилдията.


Днес, в контекста на пандемията, негативните чувства у актьора, като че ли са се позасилили. „Не знам дали ми се играе на сцена въобще. Ако сега отворят театрите, в никой случай няма да съм на същия режим. Обезкуражих се”, призна Геро в свое интервю преди дни.


Той изтъкна, че подготовката на един спектакъл изисква невероятни усилия, а после има голям риск някой да го критикува неправилно или направо да го „плюе”. „Това са вече 21 години, не е 1-2”, подчерта Геро. И той вече започнал да претегля дали усилията му си струват спрямо това да лишава семейството си, здравето си. Повечето пъти везната била на негова страна. Геро не казва, че всяко представление е перфектно, но повечето са на ниво чисто художествено. „Отделно плюенето постоянно между колеги, в съсловието – и от това ме боли. Превзетостта, да стоят усмихнати срещу теб... Вече дори не чакат да се обърнеш с гръб. Това ме умори. Театърът стана на всяка цена, на живот и смърт. Вадим постановки една след друга, като на ишлеме. И в един момент започваш да губиш представа, а трябва на всяка цена да изкараш премиера”, сподели Геро.


Често представленията се пускат по едно и също време, „ако може да прецакаме другия”. Геро не знае кога и по какъв начин ще му се върне предишното желание да стъпи на сцената. Разбира се, като стъпи на театрална сцена, ще си свърши работата професионално. И все пак той определено вече ще търси стойностни неща, които могат да го развълнуват. Смята, че ситуацията с пандемията ще му даде възможност да си „изчисти нещата”.


„Работа няма. Ако говорим в чисто човешки план, всеки мисли за оцеляване”, споделя Геро и изтъква, че все пак има семейство, което трябва да обезпечи, има кредити в банки. Понякога трябва да се играят неща, за да се закърпи бюджета. Сигурно ще има и такива, които ще приеме, смята той и допълни - пък да го „плюе” този, който не трябва да прави тези компромиси. „Няма как. Ако в нормална ситуация съм можел да мина без нещо, сега ще трябва да го поема като ангажимент. Говорим за оцеляване. Преди аз съм търсил работата, сега тя ще ме търси”, каза Геро.


Той призна, че голяма част от него е „някаква меланхолия” и все търси откъде идва. Някъде намира отговори, като например, светът на технологиите, забързаното ежедневие и напрежение, в който живеем. В момента той контактува с много малко хора. Може да разбере кои са истинските му приятели и кои го търсят не само заради ангажиментите. Дава си сметка, че приятелите му са едва трима-четирима души, пише Уикенд. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.