Наум Шопов дари стволови клетки

https://hotarena.net/lubopitno/naum-shopov-dari-stvolovi-kletki HotArena.net
Наум Шопов дари стволови клетки
Наум Шопов - младши е решил да даде пример, като дари стволови клетки на хора в нужда. Той призова почитателите си да направят същото и уточни, че процедурата не е болезнена, но може да спаси нечий живот.

„Преди дни с мен се свързаха близки на Михаела Димитрова. Тя е 23-годишно момиче болно от левкемия, нуждаещо се от лечение със стволови клетки. Подходящ донор обаче липсва. Хората ме помолиха да споделя нейната история, за да може евентуално някой да помогне. Реших, че това не е достатъчно. Искам да дам пример, като отида да се изследвам за съвместимост с нея и други нуждаещи се, защото само така имам възможността на мотивирам и вас. Ако искате да сторите същото, отидете в Александровска болница, в отделението по Имунология, където просто ще ви вземат кръв за изследване за съвместимост. Ако се открие такава, ще ви поканят да дарите, ако желаете. Самата процедура по даряване е безопасна и безболезнена. Кръвта на донора се филтрира и от нея се извличат само стволовите клетки. В дните около даряването се приема медикамент, който стимулира образуването на нови кръвни клетки. Процедурата е безплатна, безболезнена и  безопасна”, разказа звездата от сериала „Откраднат живот”, пише Уикенд.
 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.