Майката на Белослава издържала баща й, който днес е милионер

12 Август 2018, 17:00


Преди дни името на Анета Сотирова попадна в новинарския поток във връзка не с някоя постановка или филм, а с фирмата, собственик на сградата, известна като Царската юзина в центъра на София - паметник на културата, но и обект на инвестиционни амбиции. Дали ще се реализират засега не е ясно. Затова пък покрай темата се припомниха бизнес начинанията на семейството на Анета Сотирова. А те не са никак малко, научи HotArena. 

Съпругът й Борислав Стоянов, който по професия е психиатър, се занимава с бизнес от началото на демокрацията. Дъщеря им Белослава, която е певица, и мъжът й стопанисват хотел и ресторант в морския курорт Лозенец. Така че във фамилията като че ли никога не са разчитали за бюджета си само на арт заложбите си. Преди време обаче било тъкмо обратното. Още преди раждането на Белослава, майка й Анета Сотирова, която тогава била млада актриса, носела повече пари у дома от съпруга си Борислав. Признава го и самата тя. 

Освен на театрална сцена, Анета бързо пробива и в киното. Известна е с ролите си в златните ленти „Сватбите на Йоан Асен”, „От нищо нещо”, „Двойникът” и много други. Още в началото на кариерата й се появявали възможности, подсказващи това звездно бъдеще. Това обаче не разколебало и за миг Анета Сотирова да поеме риска да „саботира” израстването си в професията, като се реши на развод. А за времето си този избор определено се приемал добре. С покойния вече писател Росен Босев, с когото дружали още като ученици, се разделили, без драми. Анета обаче не е криела горчивата цена, която трябвало да заплати. Намеквала е, че решението й оказало влияние на кариерата й, както и някои други събития. 

„Имало е роли, с които съм се разминала по конюнктурни причини, сега бихме го отбелязали, но тъй като това е един етап, който е минал, никога не се обръщам назад”, отсича тя. На всичкото отгоре, разпределената вече във Враца млада актриса се залюбва с психиатъра Борислав Стоянов, който също е разведен, а и баща на две деца. Двамата обаче били, а и още са, толкова влюбени, че Анета с умиление е признавала как навремето дори не си давала много ясна сметка дали и до колко може да пострада кариерата й от този й избор.

За ролята си на майка пък Анета е казвала, че е единствената, която според нея има стойност в живота за жената. И след като родила дъщеря си Белослава, актрисата продължила да работи. Всъщност тя имала непрекъснати ангажименти и едва успявала да се справи. Сутрин репетирала, вечер играела, пътувала постоянно. Тя си давала сметка, че в този период е печелила значително повече пари от мъжа си.  След демокрацията обаче нещата се обърнали. Анета винаги е била плътно до съпруга си във всяко негово начинание, както и той всъщност. Актрисата неведнъж е споделяла, че той е най-големият й коректив и винаги се е допитвала до него, когато работи по нова роля. „Това е кармична среща наистина”, казвала е Анета Сотирова за любовта си с Борислав Стоянов, с когото са вече 44 години заедно, пише "Уикенд". 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Hah
преди 4 години
0
Antonska hitrusha, qsno tigava na koi e hotela na Lozenets ta se fyka po vsichki televizii dushterq im.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени