Максим Стависки дал само 90 000 лева на Мануела Горсова! Застрахователят се измъква – фигуристът бил пиян

6105
15 Януари 2017, 13:00


Съдебните битки между семейството на Мануела Горсова и фигуриста Максим Стависки продължават близо десет години и няма изгледи скоро да завършат. След тежката катастрофа край Ропотамо, при която момичето изпадна в кома, а спътникът й Петър Петров почина на място, шампионът по танци на лед се измъкна възможно най-леко. Не лежа и ден в ареста, осъдиха го условно, на секундата плати 180 хиляди лева на родителите на убитото момче и подхвъри още 90 хиляди лева за Мануела.

„Да ви кажа, аз съм готов аз да го прегазя и да му дам 90 хиляди лева – казва пред „Уикенд” бащата на Мануела – Красимир Горсов. – Нека с тези пари той да се лекува, пък да видим как ще се излекува и за колко време ще му стигнат. Уморих се да говоря за безграничната наглост на този човек. Нека това тежи на съвестта му, ако му е останала такава.”

В самия край на съдебния процес Стависки заяви, че работи по 15 часа на ден и така изкарва парите за обезщетенията. Е, при толкова много работа, би следвало да е позлатил близките на пострадалите. Нищо подобно, оказва се.

Близките на Мануела Горсова водят едно след друго две дела, за да вземат по-голяма сума от онези 90 хиляди лева, която е необходима за нейното лечение. На 20 февруари Върховният касационен съд ще заседава по второто дело, което майка й Дияна Горсова води срещу шампиона по фигурно пързаляне и неговия застраховател - маститата корпорация „Дженерали”.

Семейството сега се бори за да бъде допълнително оценено здравословното състояние на Мануела, така че тя да бъде обезщетена за всички вредите, които е получила и ще продължи да получава следствие на мозъчната травма от катастрофата.
Мануела може да съди застрахователите, но понеже Максим Стависки при катастрофата е бил пиян,от „Дженерали” отказват да платят. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени