МЕГЗ ядоса д-р Енчев

https://hotarena.net/laifstail/megz-iadosa-d-r-enchev HotArena.net
МЕГЗ ядоса д-р Енчев

Мегз направи нов психологически пост в социалните си мрежи, в който написа “Красотата е несъвършенство”. В него дизайнерката разказа притча за начина, по който гледаме на грешките и провалите си. Феновете на дизайнерката харесаха поста. Той получи похвали и споделяния. Не на това мнение, обаче остана д-р Енчев.

 

Ексцентричното гуру на пластичната хирургия е известен с лозунга си “Красотата е симетрия”.  И въпреки, че Мегз специално уточни, че този път не говори за външната красота, а за чувството ни на срам и силна критика след провал, думите ѝ изглеждат точно като камъни в градината на пластичния хирург.

 

Енчев се ядосал и коментирал пред свои близки, че Мегз отдавна е трън в очите му заради вечните си постове и призиви за това да се приемаме такива каквито сме. Но този път чашата е преляла, защото е стигнала твърде далече с перафразирането на лозунга му и смята лично да си поговори с нея.

 

Публикуваме поста на Мегз без редакторска намеса, за да прецените сами:

 

“Искам да ви разкажа една много интересна притча, на която наскоро попаднах и която ме накара да се замисля много силно върху начина, по който възприемам несъвършенствата в себе си и другите. Този път не говоря за външните- тях много пъти сме ги обсъждали. А за онова чувство на недостойностойност, неперфектност, срам или недостатъчност, което се поражда у нас въз основа на грешките и провалите ни.

 

Една жена имала две прекрасни стомни за вода. Толкова красиви и уникални, ръчно изрисувани и пълни с детайли. Всеки ден изминавала по 2км, за да ходи за вода с тях. Един ден се спънала и едната стомна се спукала. Тя вече не била перфектна. Била счупена, от нея капело вода. Счупена завинаги, никога повече нямало да бъде същата. Жената продължила да ходи за вода с двете стомни, но спуканата стомна изпускала вода. Докато да изминат 2та километра, водата в спуканата стомна ставала наполовина. Въпреки това жената не заменяла стомната си.

 

Стомната, обаче се чувствала ужасно. Тя всеки ден тъгувала как вече не може да е полезна на стопанката си. Сравнявала се със здравата стомна и изпитвала срам. Представяла си,че е най-безполезната и грозна стомна на света и че сигурно стопанката ѝ не я изхвърля само от съжаление. Един ден не издържала и проплакала. Трябва да ме оставиш. Аз съм счупена. Вървиш 2 км, а аз похабявам водата, която носиш. Аз вече никога няма да бъда същата и трябва да ме оставиш. Стопанката ѝ се изсмяла. “Какво говориш? Ти си най-невероятната стомна, която съм виждала.

 

Когато отиваме за вода оглеждала ли си, че от твоята страна има цветя. Тези цветя са от теб и те ме правят толкова щастлива. Един ден забелязах, че от теб капе вода и че откъдето минем ти даваш живот на вс около теб. Другите обикновени стомни не могат да правят това. Ти успяваш едновременно да носиш вода вкъщи и да изпълваш пътя ни с красота, на която всички да се радват”.

 

Някои стомни са, за да носят вода, те са перфектни, защото само така ще изпълняват добре функцията си. За други, стомни, обаче, Вселената е приготвила различни зашеметяващи мисии- като създаването на красота. И никога нямаше да могат да ги изпълняват така съвършено- ако те самите не бяха несъвършени. Красотата е несъвършенство. “

21 Коментара

кати

преди 3 години

Разбира се,че въпросният доктор няма да е съгласен с Мегз.Симетрия при него се постига само при подходящото заплащане. Браво,Меги........прекрасна притча,върху коя всеки трябва да се замисли.Но имам едно питане,ти от кой вид стомни си мислиш,че си........

Коментирай

12

преди 3 години

Миглена говори за нещо съвсем различно от пропорции и симетрия. Говори за много тежки емоции като срам, унижение, самообвинение. Харесва ми, че се опитва да прокарва подобни теми.

Коментирай

тошо

преди 3 години

Че той Енчев и несъвършени може да ви направи бе. Каквото искате - само си запишете час. Новото амплоа на Мекс ми допада

Коментирай

една случайна майка на тинейджър

преди 3 години

Иска се много смелост да се изправиш срещу демоните си. Браво, Меги. И се иска много голямо сърце когато сам си се измъкнал, да тръгнеш да мотивираш другите да го правят също. Дано има кой да те чуе, Меги, дано! Особено тинейджърите.

Коментирай

Лилия

преди 3 години

Миглена, вече започваш да се държиш и звучиш като това, което отдавна претендираше да си, но не беше - Силна Жена! Замени бързия и нервен говор със бавно и спокойно изказване. Научи се да формулираш по-добре идеите си. Най-важното спря да се обесняваш и оплакваш, че хората не те разбират и започна да работиш върху себе си. Има още много какво да се желае, но поне откри правия път. Успех!

Коментирай

Чудя се

преди 3 години

Поредния сериал на раковското чудо на пластичната хирургия. В типичния си стил - нещо средно между провокация и споделяне на лична драма, това е поредния жалък опит да "блесне" с нещо в медиите. Аз не мога да разбера как е възможно човек без каквито и да били капацитети така да се напъва да показва липсата им в медиите. По този въпрос, обаче вероятно психолог би могъл да даде по-компетентно мнение. Мъка.

Коментирай

до Чудя се

преди 3 години

Ще ме извините, но това е чиста проба злоба. Думите ви нямат общо с реалността и се опитвате да оплюете една доста успяла и умна жена, която освен всичко останало последните години помага на доста хора. И е една от малкото, която се опитва да накара младите да мислят! Ако не виждате капацитет в статуса ѝ - тогава проблемът определено е във вашия телевизор! И още нещо - вие като сте капацитет защо не четем за вас в медиите? Хайде - направете го, пък тогава се правете на големи умници. Аман от завист!!!

Коментирай

секси

преди 3 години

Не знам симетрия ли е или не - ама дамите на сричката са топ! Красавици

Коментирай

Demi

преди 3 години

Bravo, tova imah nujda da chuq... prekrasna istoriq

Коментирай

Чудя се, коментар 2

преди 3 години

Уважаеми противнико на моето мнение, Критериите ми изключват харесване на хора с условни присъди да бъдат пример за обществото.

Коментирай

////

преди 3 години

Самата Мек'гъз е с пластични операции.Ако беше абсолютно естествена тогава да пуска подобни постове.Това че д-р Енчев прави конфекция идиотки е видно за всички/затова са и смешни и жалки/,но те сами така искат.Не ги насилва.Искат нос на Майкъл Джексън,прави им го,искат устни на Анджелина Джоли прави ги също.Това че не им отива и се обезличават си е за тяхна сметка.

Коментирай

Надя

преди 3 години

„ ...и направиха хората място та да мине прероденият махатма на истината Каканашева!!! Тя мина смирена,пречистена в ореол от Божестевна светлина и държеше счупена стомна от която капеше вода. Където вода капнеше,божури и рози никнеха. Хората викаха ,„да живее,да пребъде светлата,чистата Каканашева!!! П.п. Е ,не се сдържам,написах тази сага!!!

Коментирай

до Чудя се 2

преди 3 години

Абсолютно ДА! Миглена не е убила човек, присъдата ѝ е за склоняване към разглобяване на нейната собствена кола. Всички видяха колко нелепа беше цялата история. С онзи хленчещ нещастник. Просто не ѝ беше мястото до този манипулатор Рончев. Важно е какво е започнала да прави след това! И Карбовски има условна присъда, и Милен Цветков, и Доган е съден. За Щатите да не говорим почти няма звезда, която в даден момент да не е имала леки проблеми със закона. А всички взимащи наркотици - като започнем с Преслава някога и Галена до днес. Тях кой ще ги осъди - това също е подсъдно! Никой не е безгрешен. Важно е дали си взимаш поука и какво правиш после. Миглена е човек с главно Ч. А ти недей да казваш кой какъв е, че тя и Жени много говореше, а сега къде е??!! Който тук е безгрешен той да говори!!!

Коментирай

Три

преди 3 години

много е яка Мегз

Коментирай

Егати глупостите

преди 3 години

Егати глупостите

Коментирай

Рони

преди 3 години

Тази Ме-гъзъ не спря да си пише сама коментари. Чудо на чудесата, не разбра ли, че хората не те харесват и те смятат за такава, каквато си - глупава и инфалтивна!

Коментирай

Е двамата - в Космоса

преди 3 години

Нека по-бързо се отървем от тези два микроба и да ги изстрелят далече в Космоса, грижливо капсуловани. Ще бъдат красива гледка за астрономите.....

Коментирай

лена

преди 3 години

обичам те мекс ти си моя идол

Коментирай

2222

преди 3 години

Bravo Megi! Pritchata e mnogo interesna, publikuvai po-chesto takiva statusi

Коментирай

ами,

преди 3 години

Циганкски манталитет,колкото повече не я харесваш,толкова повече се натрапва.

Коментирай

George1

преди 3 години

Тая издухана ненормална циганка пак е забравила да си пие хапчетата.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.