Милионерката Джулия Бул почина РАЗОРЕНА в старчески дом (Подробности)

3958
11 Януари 2021, 10:43


Митичната българка Юлия Христова, по-известна като Джулия Бул, на която е посветен едноименният хит на Емил Димитров, е починала в Париж нa 22 декември. Това съобщи близкият й приятел - бизнесменът Христо Куртев, който организира панихида в нейна памет в София в „Света Неделя“ в неделя, на 10 януари.

 

Съдбата на Джулия Бул е достойна за роман и биографичен филм. Тръгнала oт жестока бедност у нас, тя става милионерка в сърцето на Европа. Пловдивчанката бяга от България в годините на соца, като оставя първия си съпруг и дъщеря си. В Париж се омъжва за милионера Жан Бул, който по онова време е на 45 години, а нашенката - само на 20.

 

Юлия е лудо влюбена в барабаниста Юри Буков, когото изоставя, за да вдигне бърза сватба с французина. Христо Куртев, който създава музикалната компания „Орфеус", за да движи издаването на Емил Димитров във Франция, представя певеца на Жан Бул и той се влюбва в музиката нa българина. Емил е много благодарен на Бул за подкрепата

и нарича една от песните си на жена му.

 

„Жан Бул беше основателят на големия музикален фестивал МИДЕМ в Кан. Като млади издатели ние нямахме средства да отидем да наемем щанд на МИДЕМ. Жан Бул ни покани като негови лични гости и така успяхме да пласираме песните на Емил Димитров в целия свят. Името му гръмна, и то не само във Франция. Огромен успех имаше песента му „Моника", версията на „Моя страна, моя България", която той пееше на френски, немски, арабски", разказвал е в медийни изяви Христо Куртев.

 

Жан Бул е и дълги години кмет на френския град Баланкур и герой от Втората световна война. Ползва се с безупречна репутация във Франция и е един от медийните барони там. Състоянието му е несметно, придвижва се с елегантен бял ролс-ройс по улиците на Париж. Купува и разкошна къща в прочутото селце курорт Сен Тропе, където фамилията посреща артистични гости от цял свят.

 

След смъртта на Жан Бул вдовицата Юлия Христова наследява милиони долари и огърлица от престижни имоти. С идването на демокрацията тя се завръща у нас и е почетна гостенка на всички светски събития заедно с Нора Нова и Христо Куртев, който е неин постоянен кавалер. Клюките ги обвързват и интимно, но те никога не са ги коментирали. Дамата е сред първите застъпници за включването на Симеон II в обществено-политическия живот на страната още при подготовката на първата му визита през 90-те години.

 

Синът й обаче не успява да се справи с наследството й и през 2000 година Бул напуска България след прощална вечеря в ресторанта на Августин Пейчинов. Чу се, че е обедняла доста и предпочела да разреди визитите си до родината. Светската клюка пък донесе, че тя всъщност е била заставена да припише цялото имущество и фирми на сина си, уж за да ги управлява по-добре.

 

Той обаче се оказва неспособен да прави бизнес и за няколко години пропилява натрупаните милиони. Продава къщата в Сен Тропе. През последните години синът дори изпраща майка си в старчески дом, откъдето, за щастие, я измъкват верни приятели.

 

Джулия Бул, която на 13 януари можеше да навърши 86, приключва живота си в малък апартамент в Париж, почти в центъра на френската столица. Тялото й намира прислужницата, но но каква е причината за смъртта на разорената милионерка, не става ясно. Възможно е да се е заразила с Ковид-19 и да не се е  преборила с инфекцията, допускат в артистичните среди, пише „Минаха години“.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Само
преди седмица
0
че Юри Буков НЕ Е БАРАБАНИСТ... Той е СВЕТИВНО ИЗВЕСТЕН ПИАНИСТ. За сведение на автора...Само за обща култура...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
8===========>
преди седмица
-4
Което доказва, че меркантилните курвентии, ги е имало от много време, просто инстаграм е сравнително нов.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
До Мими от ??
преди седмица
-6
Това е Вашето мнение,което уважавам!! Но имам въпрос?? Вие познавахте ли госпожата??? Или изказвате мнение "по своя си мироглед"? Истината винаги е по средата между това което виждаме и това ,което е скрито от очите. С уважение !!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мими
преди седмица
-2
Не се съди, но човек изооставил дете заради собственото си его и алчност и навярно отгледал друга с любов може само да е пример какъв не трябва да бъдеш. Уж бедна, ама с прислужница и дъщеря расла без обич и грижа от майка
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
??
преди седмица
-5
Светла и памет!!! Не сме ние,които ще съдим!! Не сме били част от живота и приятелите на госпожата,но е въздействала на съпруга си,и българската музика и в частност Емил Димитров са били част от муз.култура във Франция !!! За това тя заслужава нашето уважение!! Нейната лична "Хирошима" е част само от собствената и съдба!! Поклон!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Кристин
преди седмица
-3
Изоставила детенцето си и мъжа си за да се омъжи за мъж с пари... всеки плаща с частици от душата си.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени