Муки бясна на филм за Мутафова: Най-лошият, който е сниман някога!

25 Март 2022, 10:18


"Как не го е срам Юрий Дачев като сценарист и режисьор на филма за майка ми -"Герой на мегдана", излъчен по БНТ онзи ден, да не ме покани една дума да кажа за Стоянка? Та ние двете най много се обичахме! И поканил хора, които не я познаваха толкова добре, освен Богдана. Не го ли е срам, може ли такова нещо? Нарочно ме пропуснал, но защо?"

Това сподели пред „България Днес“ дъщерята на Стоянка Мутафова -  Мария Гурбешлиева.

"Не че ми е майка, но този филм е страшно некадърно направен. Можеш ли да прелиташ напред-назад в образа на майка ми. Ту в гримьорната, ту седнала за малко, вместо да дадеш различните и роли. Тя да си говори. Като ще правиш филм, направи го като хората за най-голямата ни българска актриса Стоянка Мутафова, не какво този или онзи си спомнят за нея. Това е говорено 100 пъти. Какво по-ново ще каже? Важно е какво тя е говорила, да видят младите хора, поколенията какво е направила, а не да се появят хора, които да представят себе си. Много съм възмутена", споделя Муки.

 Бившата актриса е категорична, че не е против Юрий Дачев, но смята че това е единствения най-лош филм за Мутафова, който някога е гледала.

"Това е лично мое решение. Аз съм написал книги за Стоянка Мутафова и съм я показал от всички страни. Имало е глави и за Мария Ггурбешлиева. В този филм исках да покажа другата страна на Стоянка. Моите уважения към Мария, ако тя се е почувствала засегната. Но това е режисьорско решение", сподели режисьорът на филма Юрий Дачев.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени