Незрящият имитатор Андриян Асенов: Посрещам 2021-а без работа, но с любима

461
30 Декември 2020, 11:15


Без работа и без мечта­ния нов дом, но с голяма­та любов! Така незрящият имитатор Андриян Асенов посреща новата 2021 годи­на, научи HotArena.net.

 

„В това се изразява най-кратко изминалата 2020-а за мен. Приключи проек­тът с работата в онлайн магазина на Национална­та потребителна коопера­ция на слепите в България koopmag.bg на 1 юни. Бя­хме освободени повечето от колегите и на този етап съм безработен. Но от 8 но­ември, навръх празника на св.Архангел Михаил, с мо­ето момиче официално сме заедно като в една истинска любовна приказка и много се обичаме“, сподели пред „България Днес“ Анди, кой­то грабна безапелационно победата в миналогодиш­ното издание на „България търси талант“.

 

Наградата от 50 000 лв. е изплатена на даровития актьор, който от години иг­рае постановки на студент­ския театър на Софийския университет „Алма Алтер“. Парите са заделени за жи­лище заедно с друга сума, която Анди успял да задели от свои участия след края на риалити предаването. Но те са достатъчни от гледна точка на самоучастие на талантливия артист за по­купка на мечтания от него апартамент в столицата, но не и за отпускане на банков кредит заради липсата на работа и трудов договор.

 

„От 1 юни съм само на со­циалната ми пенсия, която с добавката за чужда помощ е общо 393 лева. От Соци­ално подпомагане ми пре­доставят 108 лв. месеч­но, а веднъж годишно имам право на безплатно бал­неолечение. Нямам други доходи на този етап. Един­ствено печеля, ако ходя на участия в театъра. Покрай пандемията няма такива, а бяхме набрали скорост през лятото“, разкрива още Асенов.

 

Въпреки ниските доходи Андриян казва, че парите му стигат. Плаща наем от 33 лева в общежитие на незрящите. „Важен е стандартът, който си определяш според доходите. Защото някои хора искат голям стандарт, а им е невъзможно. Както казва мой учител в театъра – понякога по-малко е повече от по-голямото“, размишлява актьорът от оряховското село Лесковец.

 

Именно в родната си къща ще посрещне новата година Анди. Там празнува и Коледа със своето семейство. Приятелката му също е със своето семейство и двамата ще бъдат заедно отново в първите дни на януари. През това време имитаторът на Тодор Живков, Бойко Борисов, Тодор Колев и още куп известни личности се надява да си намери работа.

 

„Основно мога да работя с компютри - да преинсталирам Уиндоус и програми, да поддържам софтуер. Дано догодина се намери работа, за да си купя апартамента, за който си мечтая. Разполагам с говорещ софтуер, чрез който мога да ползвам компютри и телефони, които са смарт. Той говори с гласа на актрисата Гергана Стоянова и чете всичко. Софтуерът е добавка към друга говореща програма, която може да се внедри и в служебен компютър и телефон. Купува се еднократно за 9,90 лв. и може да се работи с него във фейсбук, месинджър и всяко друго приложение най-вече за комуникация. Звъним на хората, вдигаме им. Ползваме си указателя без проблем“, описва ситуацията Анди.

 

Отскоро победителят в „България търси талант“ започна изяви като водещ на подкаста „Очи в очи“ с Андриян Асенов. „Идеята ни е да се канят различни гости и да се говори с тях. Записани са вече два броя, които ще бъдат разпространявани онлайн в Ютуб и други платформи. Имаме си и фейсбук страница“, казва усмихнатият добряк и допълва, че да си водещ не е лесно, но е приятно.

 

Форматът е част от спечелен конкурс за незрящи от студентския театър - „Словото като спасение“. За тримата най-добри в творческата надпревара има парични награди - 1000 лв. за първия, 700 лв. за втория и 500 лв. за третия класиран. Наградените произведения и още няколко ще бъдат направени под формата на поетически спектакъл от трупата в „Алма Алтер“.

 

Анди е много щастлив с новата си приятелка.

 

„Всичко е наред и много се обичаме. Тя е студентка и също е незряща като мен. Просто се намерихме и нещата станаха спокойно, без напрежение и от само себе си като в една прекрасна любовна приказка. Това е ангел, изпратен от Господ. Тя е с много добро сърце и излъчва положителна енергия, от която не ти се иска да се откъсваш. Във фейсбук се запознахме, започнахме да си пишем, организирахме си срещи и нещата станаха. Сякаш сме си били един за друг“, споделя още Андриян.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени