Николета била принудена да краде, за да изглежда добре

13 Юли 2022, 10:00


Николета Лозанова е крадяла пари, за да си купува дрехи.

Красавицата ровила скришом в касичката на родителите си. Това се случило в ученическите й години, преди Николета да стане секс символ и  най-желаната жена у нас. Затова разказва в своята автобиографична книга НиЛо. Плеймейтката намирала начин как да гепи по някой друг лев от касата на семейството си, за да има за нови дънки, писа „България Днес“.

 

„Още от ученичка се стараех да изглеждам добре. Това си беше моя лична потребност – да изглеждам красиво, а не просто да съм в крак с модата. Имах свой вътрешен усет, който просто неизменно следвах. Нито майка ми ми е давала съвети, нито пък пък сме купували модни списания. Спестявах си парите от закуска, но само те не стигаха за всички дънки, които исках да си купя. И в един момент намерих начин да имам всички дрехи, които си харесвах. Това е история, когато съм била в седми или осми клас, но е осмислила целия ми живот.

 

Родителите ми имаха доста голяма касичка, в която събираха пари, както монети, така и банкноти. Събрах смелост и просто започнах с една пинсета да си изваждам през отворчето. В онези години имаше много пазари и на сергии се предлагаха всякакви стоки. На улица „Капитан Райчо” се продаваха и модерните за онова време дънки с брокат, по-скъпите бяха по 42 лева, а по-евтините по 36 лева. Тези цени ги помня и до днес, защото аз всяка седмица си купувах нови дънки. Спестявах, а остатъка си набавях от касичката с парите. Родителите ми не забелязваха, че колекцията ми набъбва, защото аз си ги криех.

 

И понеже с приятелките ми често си разменяхме дрехите, казвах, че са на някое момиче, когато ги видят на мен. В един момент обаче касичката доста олекна. Дадох си сметка, че ще ме усетят. Баща ми я беше облепил цялата с тиксо, нямаше отваряне. Мислех си как един ден ще я вдигнат и ще разберат, че парите липсват. Започнах да я пълня със стари монети, имахме доста излезли от обращение, пуснах и няколко стари часовника.

 

В един слънчев ден се прибрах вкъщи и още в коридора погледнах в огледалото. В него се отразяваше част от хола ни. А на масата беше касичката – отворена! И всичко, което бях пъхала в нея, беше извадено. Подкосиха ми се краката, защото в този момент изживях най-големия си кошмар наяве. От мен се очакваха обяснения, а аз мълчах. Баща ми каза, супер строго, да се приближа. И тогава, за първи и единствен път, не се сдържа… не ме удари, но ме хвана за блузата и я скъса. Аз умирах от срам и чувство за вина и само мълчах. Дума не пророних, а те не спираха да ме разпитват къде са парите… Когато ми признаха, че са се притеснили да не съм се забъркала с наркотици, им обясних всичко. За да ми повярват напълно, заведох майка ми на пазара, а там от всяка сергия продавачките ми махаха и ме поздравяваха. Тогава осъзнах, с още детския си мозък, че лъжите не носят полза, те са истинска мъка за този, който си служи с тях. Бях се изтощила от цялото криене, от постоянното мислене какво ще кажа, ако ме усетят, от угризенията на съвестта. Дадох си сметка и за отговорността на възрастните – продавачките не трябваше да се радват, че всяка седмица пазарувам при тях, а да ме попитат откъде взимам парите. Но нямаше как да поправя станалото, можех само да си науча урока. След този случай никога не съм прибягвала до хитрост или манипулации, за да получа нещо материално. Ако си спечеля парите, ще си купя каквото искам, ако нямам възможност, просто ще се откажа“, разкрива Николета Лозанова.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Емо
преди месец
0
Тази защо прилича на баба, като изсушена смокиня е
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мария
преди месец
0
Най-вероятно книгата ще е пълна с измислици и преувеличени истории. Чуди се с какво да се захваме, че да е интересна и изстисква остатъците от вече отминаващата слава. Няма да е зле и да попрочете някоя и друга книга.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Антония
преди месец
-1
Крадлив малък боклук... Въобще не е била принудена, съвсем доброволно е крала и то за парцалки... Откъде да дойде мисъл в кухата й хралупа да се хване на работа през лятото и да си спести за дънки? Тя и досега не й е дошла мисъл за истинска работа, така че не се и учудвам. И, разбира се, култовият финал - как продавачките са виновни - не всеки е длъжен да подозира, че си валък крадлив боклук, предполага се, че парите са ти дадени доброволно...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ха ха Хо
преди месец
-1
Продавачките и били виновни,че не я питали от къде са парите на крадливото цигане.Тя сега като е възрастна каква отговорност има към подрастващите като им натрапва силиконови цици,джуки и гъз? Абсолютна безполезница без образование и нормална професия.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
е
преди месец
-1
Уаауу! Какъв житейски урок и морал! Каква поука! Каква история! И как е написана! Та - даам! То никой и не очаква някакъв срам или падение да бъдат описани вътре. Само хвалебствия и хубави истории. Предполагам идните седмици навсякъде ще се преписват откъси от книгата и.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Трол
преди месец
-1
Ей избега от Караджово и не се връщаш да видиш роднините... И една снимка нямаш със тях.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Въпрос
преди месец
-2
Е как ще пусне часовник в касичка през тесен отвор,от който вади пари с пинсета??Баси и лъжливото,крадливо цигане
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ради
преди месец
0
Принудена?! Явно писателката не знае значението на думата. Някой насила ли я карал, заплашвал, с пистолет на чело?! Ами ако дъщеря и прави същото за да задоволи някой свой каприз?!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хаха
преди месец
-1
Беше гърчаво, с изгорена перихидролена коса, невзрачна. Да живеят спонсорите и пластичната хирургия!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
KOrneliq
преди месец
-2
Искам да видя суровият вид на книгата преди всякакви редакции. Дали ще има и едно изречение без правописна грешка? Тази жена е грешка на възпитанието на родителите си. Възпитали са крадла, боклук, проститутка. Това ,че си ляга с мъже с пари/ или без пари не я прави нито прочута, нито известна. Очаквам скоро да се зареже там с ония гологлавия и да намери "щастието" в застаряваш коцкар с пари!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени