Орхан Мурад в откровена изповед: Ашколсун на Сузанита, че се изчисти в наркокомуната! Мен никога не ме е удряла, само баба си и дядо си

5962
31 Май 2020, 16:00


Когато през новия век на чалга небосклона изгряха Азис, Ивана, Преслава и Галена, Орхан Мурад, една от големите звезди на фолка от 90-те години, поотстъпи позиции в шоубизнеса, но през 2017-а името му отново за завъртя мощно в общественото пространство. Заслугата за възродения интерес към особата му бе на дъщеря му Сузанита. Чаровната и сексапилна тийнейджърка направи истински бум със скандално поведение и нецензурни песни и днес е сред най-обсъжданите ни млади звезди. Ето какво сподели гордия баща пред "Уикенд":

- Орхан, как се пазите от коронавируса?
- Малко скептично съм настроен към цялата тази история с Ковид-19... От невярващите съм, че има такава епидемия. Вярвам на вирусолозите, които мислят трезво и човешки, но на тях не им се дава възможност да си изкажат мнението. Болно ми е, но трябва да кажа, че сме много, ама много далеч от всякакви видове човещина, цивилизация, държава и държавност. Сигурен съм, че по-будните, четящи и анализиращи хора смятат като мен.

- Защо смятате, че заблуждават народа за пандемията?
- Властимащите просто трябва да откраднат едни суми – субсидии. Дори имат наглостта да взимат и кредити, които отново ще потънат някъде. Дори в не толкова цивилизовани държави, за каквато се имаме ние, подпомогнаха директно населението с пари. На нас ни дадоха възможност да теглим заеми - уж безлихвени, но критериите са такива, че малцина могат да се доберат и до тия средства. Взеха се 10 милиарда кредит и още някой и друг милиард субсидии от ЕС. Кой обаче видя нещо от тези пари, освен двама-трима олигарси и антуражът им? И така всичко мина и замина... Мой приятел работи в строителна фирма в Англия. Там по време на извънредното положение заради коронавируса му дават по 700 паунда на месец, без да прави абсолютно нищо. А за своите граждани – англичаните, нямам думи как добре се грижи държавата им.

- Вашият живот как се промени заради Ковид-19?
- И аз се подписах в петицията за спешна финансова поддръжка на културния сектор в България, за да не бедстват самонаетите и самоосигуряващи се артисти на свободна практика. Самият аз не мога да кандидатствам за помощи. Работя като музикален ръководител в театъра в Кърджали и получавам някакви мижава, почти минимална заплата от там. За съжаление това, което ние, изпълнителите, хората на изкуството, се опитваме да продаваме, не е хляб, а музика.

- Притеснен ли сте за бъдещето? Не се знае кога пак ще имате участия…
- Никога не съм си позволявал да се отчайвам. Продължавам да работя и по време на пандемия. Направих 4 нови песни. Едната - „Карантина”, дори я пуснах в ютуб канала си на 14 май, когато трябваше да се отмени извънредното положение. Те пък взеха, че измислиха друга формулировка - извънредна епидемична обстановка, а след това ще удължат срока и с ново название. Почитателите ми приемат много добре песните, които пускам в канала си.

- С какви пари оцелявате в това трудно време?
- Живеем със заплатата ми, моята пенсия и тази на жена ми. Получавам и постъпления от Ютуб канала ми. Съпругата ми е оперирана от рак на гърдата преди 4 години и взема 186 лева. Около 1200-1300 лева на месец влизат в семейството – вие преценете за какво могат да стигнат тези пари и как живеем.

- Махнаха ли гърдата на жена ви при операцията?
- Не са й махнали нито една от гърдите. Просто изрязаха образованието и лимфните възли. Засега всичко е наред, надявам се така и да продължи.

- Дъщеря ви Сузанита как е?
- Супер е! Свежа и мотивирана. Променена. Хейтърите пишат, какво ли не за нея, но за съжаление не мога да ги зарадвам – Сузи е много добре.

- Предполагам, че не се дразните от разни писания по адрес на дъщеря ви. Все пак преди време казахте, че лоша реклама няма...
- Така е, няма лоша реклама, но в случая с дъщеря ми се касае за живота и състоянието на един млад човек. Радвам се на това, което е Сузи в момента. Нещата се развиват в наша полза. Цялото семейство сме добре и сме си вкъщи.

- С какво се занимава Сузанита по време на извънредната ситуация?
- Пише текстове, обсъждаме нови идеи. Имаме достатъчно време един за друг. Продължава да си учи и си взима изпитите. Сузи от години е на индивидуален план на обучение, а сега трябва да завърши 10 клас.

- Променена ли е дъщеря ви, след като беше в клиника за наркозависими?
- Да. Сузи сама взе решението да се подложи на лечение в клиниката за един месец. Сама си реши и да сподели с хората. Прави й чест, че си призна за проблема и пожела да се справи с него. Това говори за израстването й. Разказа за зависимостта и терапията, искаше да даде пример на хилядите младежи, които също са залитнали, както нея. Наркотиците са истинската голяма пандемия, а не някакъв измислен коронавирус. В момента дъщеря ми е чиста и е добре. На хейтърите не им се ще да е така, но Сузи много добре им го каза в телевизионно интервю: „Вие също сте боклуци, но за разлика от мен нямате силата, доблестта и интелекта да си го признаете и да тръгнете по пътя на разрешаване на проблема!”. Радвам се на силната й воля и осъзнатостта й.

- Дъщеря ви проявявала ли е някога агресия към вас? Удряла ли ви е?
- Не, разбира се, никога не се е случвало подобно нещо! Как ще ми посегне или пък как аз ще се бия с детето си?! Невъзможно е това. Преди известно време баба й и дядо й ни бяха на гости. Спречкали са се тогава - не са искали да я пуснат да излезе на среща с приятелка, и Сузи ги е пернала леко по ръцете. Тя много се разстрои от това впоследствие.

- Докато Сузанита беше зависима, забелязвахте ли, че нещо не е наред?
- Подозирахме, но не бяхме съвсем сигурни. То тези неща се правят тайно и скришом. Докато мислехме как да постъпим с майка й и дори се съветвахме с психолози, Сузи сама дойде при нас и каза, че иска да влезе в клиника за наркозависими, за да се изчисти. Беше мотивирана да се промени. Радвам се, че осъзна какво стана. Смятам, че пред нея има само добри дни.

- Има ли си приятел дъщеря ви?
- Да, едно много добро момче. И двамата с майка й го одобряваме. От хубаво семейство е. Дори тези дни бяхме на гости в дома му.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Келеш
Преди 1 година
-10
Някой от вас, съкилешци, деца имате ли тинейджъри?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
selest
Преди 1 година
-1
Ти нещо се опитваш да го защитаваш този ли или родителите като цяло ли а?! Масово хората не си възпитават децата и те са изпуснати и пълни дегенерати!!! Като не можеш да възпитаваш и гледаш дете не го раждаш и не го правиш ясно ли ти е боклук!!!!
Златка
Преди 1 година
0
Щеше да е сшколсун ако въобще не беше ходила в комуна за наркозависими
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Потрес
Преди 1 година
0
По-абсурдна "статия" скоро не съм чела... Направила била фурор с нецензорни песни и поведение, а бащата бил ГОРД. Апропо, онова нещо, написало това материалче, прави ли разлика между образОвание и образУвание?!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Selest
Преди 1 година
-4
Как не те е срам бе турски боклук такъв!!! Дъщеря ти е евтина и безмозъчна курва и наркоманка, той и вика браво машала!!! Ти си резил за родителското съсловие бе!!! Вземи се откажи от тая пропаднала шафрантия и стига си я защитавэл, че цялото ти семейство е за резил и посмешище!!!! Вземи се скрии и не се показвай повече жалък изпаднал псевдо певец!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хм
Преди 1 година
0
Гледах я в интервю с майка й- много неадекватно поведение.Прекъсва, ръкомаха- въобще това момиче не е ок.Симпатично дете е била , но се е обезобразила.Простее.Няма мисъл, а някаква показност и то със смешно поведение.Дано не се подхлъзне пак, че там оттърване няма.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
4444
Преди 1 година
0
И тая един ден ше съжалява,че така си е осакатила детството.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Да си ГОРД с падението на детето си
Преди 1 година
0
Нова ВИСОТА в паденивто ! Загледах я в предаването на Карбовски, трагедия в мисленето, горда .че е “за пример”... обезобразяване до неузнаваемост! Това детое е жертва на родителите си който за пари я продадоха..... Много жалко.....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Getsbi
Преди 1 година
-4
Bratko, Orxane... nqma vzet kredit nito za miliardi nito za lev. 4ete6 feikove, i vqrva6 na laji. celiqt svqt go ima covid. Ako e samo u nas, aide da kajem ne6to... a to celiqt svqt:0 Naro4no pi6a na 6lokavica. Veroqtno i pravitestvoto ti e vinovno, 4e da6terq ti drusa kato diva kamila.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
баста на чалгата
Преди 1 година
-1
Никой не чете за тези чалгари.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хаха
Преди 1 година
-1
Орхане, млъкни! Баща си, но имай малко достойнство.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени