Рут Колева брани циганите

698
21 Януари 2019, 11:29Долу ръцете от циганите! Певицата Рут Колева избухна срещу всички заплахи спрямо ромската общност, научи HotArena.


След инцидента във Войдиново, където ромска група преби 33-годишен командос, вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че общностите са „маргинализирани”, „изпуснати” и „не се съобразяват с никого, не уважават живота на другите”.


По думите му всички постройки в гетото във Войводино са абсолютно незаконни и ще бъдат съборени.

Рут обаче скочи срещу думите на Каракачанов. Тя заяви, че това е език на омраза и насилие, както и опит за насаждане на ксенофобия. Колева пусна отворено писмо на Организацията на евреите в България „Шалом”, което изцяло подкрепя.


Според нея всеки български гражданин, независимо от неговата религиозна или етническа принадлежност е длъжен да спазва законите. Затова, когато Каракачанов визирал персоналните постъпки на отделни лица, поставял цял етнос под общ знаменател, а това било лошо.


Загрижената изпълнителка призовава да не се позволява езикът на омразата да завладее България в навечерието на изборите за Европейски парламент, пише „България днес”.Певицата обаче явно е „забравила” за собствените си грешки. Самата тя използва „език на омразата” срещу Деница Михайлова, с която се биха до кръв на столичен паркинг преди три години.


„Шибан сириец”, „Отивай там, откъдето си дошъл, шибан терорист”, обиждала Колева османския гражданин на наказателен паркинг в столицата.Поне така твърди съпругата му Деница Михайлова. По думите й двамата били нападнати от изпълнителката и наругани. Самата Рут отрече и заяви, че точно тя е била нападната от Деница и съпруга й.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени