Салатена диета праща „златните момичета“ на върха

13 Август 2021, 11:11


Специално фитнес меню е един от козовете в подготовката на гимнастичките от ансамбъла за спечелването на златните медали на олимпиадата в Токио. Грациите започват своята диета още от февруари.

За да са в перфектна форма за игрите, гимнастичките ни залагат на здравословна и богата на макро- и микронутриенти храна. В нея преобладават салатите. Все пак има и пилешко месо и риба. "Златните момичета" се доверяват на софийска фирма, която всеки ден им доставя специално подготвено меню. То е различно за всяка една от тях според нуждите й. Пакетите включват всичко необходимо за три хранения на гимнастичките.

Момичетата на Весела Димитрова спазват диетата от февруари до заминаването си за Япония. Получават менютата си дори по време на лагера им край морето през пролетта. По време на игрите гимнастичките се хранеха в ресторантите на олимпийското село. Там също имаше разнообразни менюта според нуждите на различните спортисти. Освен грациите от ансамбъла на същата диета залага и Боряна Калейн. Тя завърши на пето място в индивидуалната надпревара в Токио. Катрин Тасева се доверява на избран от нея човек, който отделно й подготвя нужното фитнес меню.

Момичетата нарушиха част от диетата си на връщане към България, след като спечелиха златните медали в Токио. Направиха го с благословията на президента на федерацията Илиана Раева. Именно тя ги подкани да изпият по чаша шампанско в чест на победата, като вдигна специален тост в тяхна чест в самолета.

"Никога досега България в художествената гимнастика във витрината си не е имала златен медал - каза развълнуваната Раева. - Направихте го безапелационно. Пет години бяхте най-добрите, по различни стечения на обстоятелствата не взимахте първото място. И аз всеки път казвах на Весето: "Спокойно, олимпийският златен медал е наш". Искам да ви кажа, че много се гордея с всички, сигурна съм, че всички българи са много горди с вас. Ще останете завинаги в историята, много ви обичам. Бъдете живи и здрави! За българската художествена гимнастика!" - развълнувана бе Илиана.

Момичетата рядко си позволяват волности в режима

Момичетата рядко си позволяват волности в режима
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени