Проф. Георги Чапкънов: Моля се на Господ да не пукна! (Подробности)

https://hotarena.net/skandali/prof-georgi-chapkanov-molia-se-na-gospod-da-ne-pukna HotArena.net
Проф. Георги Чапкънов: Моля се на Господ да не пукна! (Подробности)

Големият скулптор Георги Чапкънов започна да вае бюст на един от най-добрите си приятели – Йордан Радичков, узна HotArena.

 

Така е. Ще е бюст в родния му град – Берковица. Повод са тържествата за 90-ата годишнина от рождението му и аз съм много горд, че съм човекът, който ще направи това. С Данчо бяхме много добри приятели, какво ли не сме правили заедно – ловували сме, пийвали сме си, изобщо бохемски си живеехме. Но искам да уточня, че и това не е първият ми портрет, който правя за него“, смее се проф. Чапкънов.

 

Подробностите за проекта Чапа в момента уточнява със сина на автора на „Ние, врабчетата“ – писателя Димитър, писа „България Днес“.

 

Нещо съм се разработил лятно време и се радвам, че имам вдъхновение. Иначе здравословно се въздържам да говоря как съм. Както се казва – въздържам се да пукна. Моля се Богу да стане лесно, ако може в съня ми. А пък дотогава, каквото мога, ще свърша. Дано имам сили да го направя, защото от дума на дума станах стар човек“, смее се сладкодумният скулптор.

 

Колкото до Господ, Чапа споделя, че всеки ден му се кланя, че е милостив към него. „Два пъти е спасявал живота ми, опази ме от ужасни неща. Дано това още продължи“, надява се скулпторът.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.